Apple overweegt accessoiremaker driPhone aan te pakken

Apple heeft plannen om een bedrijf in Nieuw-Zeeland voor de rechter te dagen, omdat de naam driPhone teveel lijkt op iPhone. Met driPhone koop je een serie waterbestendige hoesjes voor de iPhone en diverse Android-toestellen.

driphoneMag je iPhone-accessoires maken en die driPhone noemen? Dat is een zaak die momenteel speelt in Nieuw-Zeeland. De accessoiremaker loopt het risico om voor de rechter te worden gedaagd, vanwege de productnaam. DriPhone werd in mei 2011 op de markt gebracht en bestaat uit een serie water- en schokbestendige telefoonhoesjes voor de iPhone ($99) en diverse Android-telefoons.

Bedenker Hayden Crowther diende de aanvraag voor het handelsmerk op 30 september in, waarbij andere partijen tot 30 december de tijd hadden om bezwaar te maken. Apple was er net op tijd bij: ze stuurden op 23 december een brief, waarin ze verzochten om een extra maand om de zaak te onderzoeken. Fabrikant driPhone heeft al duizenden producten verkocht via zijn online winkel, maar kreeg niet eerder te horen dat er een probleem was met de productnaam. “Mijn product is de driPhone, niet de iPhone”, zegt ondernemer Crowther strijdvaardig. “Ze willen me alleen maar bang maken”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 7:51
Categorie Apple
Onderwerp handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.