ios-8-logo-groot

Apple ontwikkelt opeenvolgende iOS 8 updates gelijktijdig

Apple werkt gelijktijdig aan iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3. Mogelijk wijkt Apple af van het gebruikelijke ontwikkelschema van iOS.

ios-8-logo-grootApple is druk bezig met iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3. Dit ontdekte 9to5Mac. Alledrie de iOS 8-updates moeten in de loop van 2015 verschijnen. Afgelopen jaren werkte Apple aan één noemenswaardige update tegelijk, naast de nodige bugfix-updates zoals het onlangs verschenen iOS 8.0.2.

Apple werkt tegelijkertijd aan alledrie de iOS 8-updates. 9to5Mac heeft de drie iOS 8-versies gespot tussen de bezoekersstatistieken van de website. Een anonieme ontwikkelaar, verantwoordelijk voor een app die met veel accessoires verbindt, heeft iOS 8.1, iOS 8.2 en iOS 8.3 ook gespot in zijn statistieken.

Het is interessant dat zelfs iOS 8.3 op het moment wordt getest. Apple bracht voor het laatst een x.3-update uit met iOS 4.3.

Door de drie iOS 8-updates gelijktijdig te ontwikkelen, kan Apple de nieuwe versies op een andere manier beschikbaar stellen. Afgelopen jaren bracht Apple in het najaar een grote nieuwe iOS-update uit, zoals onlangs gebeurde met iOS 8. 9to5Mac speculeert dat Apple misschien wel wegstapt van deze jaarlijkse release. In plaats daarvan wordt bijvoorbeeld iOS 8.3 in het najaar van 2015 uitgebracht.

Het tegenovergestelde is ook mogelijk: Apple zou iOS 9 alsnog over een jaar kunnen uitbrengen. De ontwikkeling van iOS 8-updates zou dan simpelweg zijn versneld. De 8.x-updates van iOS 8 bevatten waarschijnlijk technische verbeteringen en mogelijk ook nieuwe functies. Ze zijn uitgebreider dan de 8.0.x-updates, waarin enkel bugfixes worden doorgevoerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2014, 17:44
Categorie iOS
Onderwerpen ios 8, ios 8.1, ios 8.2, ios 8.3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.