Traplopen met Elevate voor iPhone

Nederlandse iPhone-app Elevate wil traplopen leuk maken

Van traplopen een competitie maken. Dat doet ontwikkelaar Touchwonders met behulp van iPhone-app Elevate en iBeacons.

Traplopen met Elevate voor iPhoneDe Nederlandse appontwikkelaar Touchwonders wil traplopen interessanter maken. En de nieuwe iPhone-app Elevate moet daarvoor zorgen. Elevate werkt samen met iBeacons, waardoor iPhones nauwkeurig kunnen lokaliseren waar je bent en dus kunnen nagaan of je de trap neemt. En: hoé je de trap neemt. Elevate maakt er namelijk een competitie van.

De app geeft je punten voor elke verdieping dat je de trap gebruikt. Je krijgt zelfs bonuspunten voor een snelle tijd. Elevate bestraft je met een ludiek bedoeld bericht én minpunten als je de lift neemt, maar die kan je wegspelen door de volgende keer weer de trap te nemen. De app heeft bovendien een ranglijst waarop de scores van de deelnemers zichtbaar zijn.

Elevate is nog niet voor iedereen beschikbaar en dat komt omdat er apart verkrijgbare iBeacons voor nodig zijn die bij de trap en lift gemonteerd kunnen worden. Het bedrijvencentrum Hooghiemstra in Utrecht, waar Touchwonders zelf gevestigd is, kreeg de primeur. De ontwikkelaar kreeg voor het initiatief een prijs uitgereikt van de Nederlandse diabetesstichting, voor meest trapvriendelijke bedrijf van dit jaar.

Lees meer over iBeacons in ons dossier

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2014, 17:38
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.