Apple ontkent betrokkenheid Steve Jobs bij e-mailwisseling

Apple ontkent dat Steve Jobs een e-mailwisseling met een zekere Jason Burford heeft gehad, waarin hij de fameuze woorden "Relax, it's just a phone" zou hebben uitgesproken.

steve jobsEen Apple-woordvoerder heeft ontkend dat Steve Jobs betrokken was bij een serie e-mailtjes, die gisteren op het internet circuleerden. Het ging om een boze klant die zich nogal opwond over het feit dat zijn iPhone 4 ontvangstproblemen heeft, waarna Jobs steeds sussende woorden sprak. De mailwisseling eindigde met: “Retire, relax, enjoy your family. It is just a phone. Not worth it.” Zou Jobs werkelijk zoveel tijd steken in een klant, die niet tot een serieus gesprek te bewegen is? CNN Fortune deed navraag bij Apple en zij ontkennen dat Steve Jobs de schrijver van de e-mails is.

De website The Boy Genius Report, die de mailwisseling als exclusieve onthulling op de website plaatste, blijft volhouden dat de mailwisseling echt is en gaf bij de publicatie niet aan dat voor het verhaal is betaald. Ze voerden later wel een correctie uit dat de laatste zin (“It is just a phone”) niet authentiek is en door de klant zelf is toegevoegd. De website AppleInsider beweert nu dat ze de mailwisseling een paar dagen geleden ook aangeboden hebben gekregen, in ruil voor geld. De aanbieder was een zekere Jason Burford, dezelfde persoon die ook in de BGR-mailwisselingen voorkomt. Jason is eigenaar van Burford Advertising, een familiebedrijfje dat videocommercials maakt voor lokale bedrijven. De man maakte een YouTube-video waarin hij liet zien hoe het signaal op zijn iPhone 4 wegvalt, waarna Apple contact met hem zou hebben opgenomen.

iphone 4De brandende vraag waar de Apple-fans zich vandaag over kunnen buigen, is wie van de twee partijen nu de waarheid spreekt: de reclameman (niet erg vertrouwenswekkend, aangezien hij al aangeeft een deel te hebben verzonnen) of de PR-afdeling van Apple (die misschien het eigen straatje wil schoonvegen). Het incident maakt wel één ding duidelijk: dat de gekte rond de e-mailtjes van Steve Jobs te ver is doorgeslagen. Mensen sturen reeksen e-mails in de hoop dat ze ook een minuut aandacht van supportmedewerker Steve Jobs krijgen en zijn teleurgesteld als dat te lang op zich laat wachten. Websites beroepen zich op het verifiëren van mailheaders, maar ook die zijn (net als de inhoud van de e-mails) te kopiëren en te bewerken.

We zullen nooit weten of de volgende opmerkingen van Jobs echt zijn:

  • “No, you are getting all worked up over a few days of rumors. Calm down.”
  • “You are most likely in an area with very low signal strength.”
  • “You may be working from bad data. Not your fault. Stay tuned. We are working on it.”

Van de zin “Retire, relax, enjoy your family. It is just a phone. Not worth it.” weten we in ieder geval zeker dat Jobs het nooit heeft gezegd. Het is voorzover wij weten de eerste keer dat Apple officieel iets gezegd heeft over de iPhone-mailwisselingen, die de laatste tijd steeds vaker opduiken. Hetzij Steve Jobs heeft er zin in en neemt zijn rol als supportmedewerker serieus, of de stroom aan mailwisselingen brengt mensen op ideeën om het ook zelf eens te proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2010, 10:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen e-mail, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.