‘Apple neemt voormalig AMD-medewerkers aan voor GPU-team’

Apple heeft minstens twaalf voormalig AMD-medewerkers in huis gehaald, om te werken aan GPU-chips voor wellicht de iPhone of iPad.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone hardwareMinstens twaalf voormalig AMD-medewerkers zijn bij Apple aan de slag gegaan om te werken in een GPU-team in Orlando. Daar zullen de twaalf vermoedelijk een steentje bijdragen aan nieuwe chips voor wellicht de iPhone en iPad. Dit blijkt uit een rondgang van MacRumors op LinkedIn. Een maand geleden doken er ook al vacatures op die er op wijzen dat Apple ervaren ingenieurs voor dergelijke chips in huis aan het halen is.

De voormalig AMD-medewerkers lijken er deels op te wijzen dat Apple zich meer wil bezighouden met het ontwerpen van eigen chips in Orlando. Vermoedelijk speelde Apple ook gewoon in op een situatie bij het hardwarebedrijf: afgelopen jaar en in januari dit jaar waren er een aantal ontslagen bij AMD. De ontslagen werknemers kunnen wel eens door Apple zijn opgepikt.

Apple ontwerpt al langer eigen chips voor iDevices. In de iPhone 5 vind je bijvoorbeeld de A6-processor, die gebruikmaakt van ARM-technologie en die wordt gefabriceerd door Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 10:46
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.