Apple neemt gedwongen licentie op Visual Voicemail

Klausner Technologies heeft een rechtszaak gewonnen over Visual Voicemail. Dat dwingt Apple en AT&T ertoe om een licentie te nemen bij dit bedrijf en dat is wellicht ook de reden waarom Visual Voicemail in de 'nieuwe iPhone-landen' maar moeilijk van de grond komt.

Visual VoicemailIn de meeste Europese landen krijg je niet de beschikking over Visual Voicemail. Operators moeten aanpassingen in hun systemen doen om het te kunnen aanbieden, maar misschien heeft het ook iets te maken met licentiekosten. Gisteren is er namelijk een einde gekomen aan een rechtszaak die tegen Apple was aangespannen, door een bedrijf met de naam Klausner Technologies. Dit bedrijf klaagde Apple en AT&T afgelopen december aan omdat zij van mening zijn dat ze Visual Voicemail hebben uitgevonden.

Apple en AT&T zijn nu gedwongen een licentie te nemen op Klausner’s technologie, zonder dat er financiële details bekend zijn gemaakt. eBay, AOL en Vonage zijn al klant van het bedrijf. Klausner heeft inmiddels alweer nieuwe doelwitten gevonden: ze gaan nu bezig met Comcast en Cablevision. Zij sturen namelijk een waarschuwing naar een computer of mobiele telefoon zodra er een voicemail binnen is gekomen.

Het gaat hierbij om de patenten 5,572,576 en 5,283,818. Wat is Klausner Technologies eigenlijk? Gewoon een bedrijf dat patenten koopt en er zoveel mogelijk geld uit probeert te slaan? Het lijkt erop dat oprichter Judah Klausner daadwerkelijk wel eens iets heeft uitgevonden, want in een verklaring beweert hij de uitvinder van de pda en de electronische zakagenda te zijn (in 1978):

Klausner Technologies was founded by Judah Klausner, the inventor of the PDA and electronic organizer. Apple’s original groundbreaking PDA, the Newton, was, in fact, covered under an OEM patent license granted by Judah Klausner over twenty years ago under his landmark US Patent 4,117,542.

Computerworld heeft wat achtergrondinformatie over deze Judah Klausner opgezocht.

Via: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2008, 9:11
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, visual, voicemail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.