Kort iPhone-nieuws: T-Mobile offline, AT&T beperkt 3G-snelheid, Apple beperkt iDisk-toegang

Drie korte iPhone-nieuwtjes: Apple beperkt de toegang tot iDisk tot bepaalde browsers, AT&T vermeldt een veel lagere downloadsnelheid bij de iPhone dan ze bij andere telefoons doen en T-Mobile haalde de website vannacht offline.

FirefoxDrie korte iPhone-nieuwtjes: gisteravond lag de website van T-Mobile er even uit, maar bracht niets nieuws, AT&T knijpt de bandbreedte op de nieuwe iPhone-abonnementen (of is gewoon eerlijk dat 3,6 Mbps in de praktijk niet meer dan 1,4 Mbps betekent) en Apple beperkt de toegang tot iDisk: alleen Safari en Firefox worden nog ondersteund. Vandaag is een goed moment om Firefox te installeren, want vandaag komt de officiële versie van Firefox 3 beschikbaar en het is vandaag ook nog eens Firefox Download Day.

T-Mobile

Apple blijft, meer uit traditie dan uit noodzaak, vasthouden aan de gewoonte om de website offline te halen zodra er nieuwe producten worden aangekondigd. Even dachten we dat T-Mobile zo Apple-minded was geworden dat ze die gekke gewoonte ook hadden overgenomen om de complete website offline te halen voor het toevoegen van een nieuwe webpagina. Rond 0:25 uur ging de website op zwart, maar na een tijdje bleek dat er niets is gewijzigd. de T-Mobile-site vannacht om 0:25 uur offline was, maar toen ze weer bereikbaar waren, was er niets opvallends gewijzigd. Toch bedankt voor de tip, Bastiaan en Robin!

AT&T

AT&T vermeldt bij de iPhone dat de downloadsnelheid 1,4 Mbps is, terwijl andere snelle telefoons zoals de Motorola Q een downloadsnelheid van 3,6 Mbps aankunnen. In het persbericht van de iPhone werd deze lagere snelheid ook genoemd. TUAW merkt op dat mobiele telefoons een lagere snelheid gebruiken dan de 3G-kaarten die je in je laptop kunt steken. Die kunnen wel 7,2 Mbps aan en daarom vraagt de website zich af waarom AT&T de bandbreedte op de iPhone 3G zo beperkt. Apple beweert immers dat “3G de snelheid van Wi-Fi benadert”… maar dan moeten ze het wel aanbieden. Het zou volgens MacNN gaan om de “waargenomen” snelheid op het netwerk en niet de werkelijke, theoretische snelheid. Hoe eerlijk!

Beperkte toegang tot iDisk

Apple ondersteunde tot nu toe bijna alle browsers voor de online opslagdienst iDisk, maar MacNN schrijft nu dat Apple de toegang gaat beperken. Het blijkt allemaal erg mee te vallen: Safari 1.3 en Firefox 1.0.4 zijn toegestaan en met Camino en Opera 9.5 lukt het ook nog steeds. De enige twee browsers die niet langer worden ondersteund zijn OnmiWeb en de betaversies van Firefox 3.0. Dat zal waarschijnlijk snel worden aangepast, want Firefox 3 wordt vandaag officieel gelanceerd (dus meteen downloaden zodra ‘ie later vandaag beschikbaar komt!). Windows-gebruikers kunnen via Firefox 1.0.4 en Internet Explorer 6 of hoger toegang krijgen tot iDisk. De Windows-versie van Safari wordt niet genoemd.

Bij MobileMe zijn de systeemeisen heel wat simpeler: minimaal Safari 3 of Firefox 2 voor beide platformen en voor Windows-gebruikers ook nog Internet Explorer 7 of hoger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2008, 10:56
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.