Logitech Powered oplaadstation voor iPhone

Logitech’s eerste draadloze oplader zet je iPhone rechtop

Samen met Apple ontworpen

Logitech heeft een draadloos laadstation onthuld voor de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Het accessoire is in samenwerking met Apple ontworpen en heeft een adviesprijs van 80 euro.

Wat Logitech betreft zijn oplaadmatjes niet van deze tijd. Volgens het Zwitserse bedrijf kan het praktischer en eigenlijk ook ‘magischer’. Een oplaadstation voor de iPhone moet het apparaat rechtop zetten, zodat je tijdens het opladen nog naar het scherm kan kijken. Daardoor kun je de iPhone gewoon blijven gebruiken. Je kan dus appen en facetimen, maar ook gewoon films kijken tijdens het opladen van je iPhone.

Logitech Powered oplaadstation

Het Powered-oplaadstation ziet eruit alsof het door Apple is ontworpen. De witte kleur en de details doen denken aan een Apple-product. En dat is niet zo gek, want Logitech en Apple hebben samengewerkt aan deze oplader. Het vermogen van het laadstation is 7,5 Watt, het maximale vermogen waarmee je iPhones kunt opladen.

Powered voor iPhone (2)

Logitech Powered werkt met Qi

Het Powered-laadstation ondersteunt de Qi-standaard en kan daarom ook worden gebruikt voor andere telefoons (mits ze in de lader passen). Powered voor iPhone kan, doordat het de Qi-standaard ondersteunt, ook gebruikt worden voor andere telefoons. Voor die telefoons gaat het oplaadvermogen echter wel omlaag naar 5 Watt. Het oplaadstation heeft een adviesprijs van 79,99 euro.

Draadloos laden met Apple
Toen Apple in september de nieuwe iPhones onthulde was er zijn nieuwe iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X onthulde, was er meteen het opvallende nieuws dat de drie apparaten ook ondersteuning hadden voor de Qi-standaard. Tegelijk werd ook een nieuwe oplader aangekondigd, de AirPower.

Dat draadloze oplaadmatje is nog altijd niet beschikbaar. Waarom de release zo lang op zich laat wachten is niet helemaal zeker, maar het zou iets te maken hebben met de complexiteit van het apparaat. Terwijl andere oplaadmatten vaak twee of drie afzonderlijke oplaadpunten hebben, heeft Apple ervoor gekozen dat het niet uitmaakt waar je je iPhone neerlegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2018, 10:42
Categorie Accessoires
Onderwerpen draadloos opladen, logitech
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.