Apple MacBook Army

Apple gaat militaire wearables maken

Apple gaat samen met 161 andere bedrijven en universiteiten aan militaire technologie werken. Dit maakte het Pentagon vandaag bekend. Waar gaat deze enorme groep mee aan de slag?

Apple MacBook Army

Het Pentagon kondigde vandaag een samenwerking aan met 162 bedrijven en universiteiten die gaan samenwerken om high-tech militaire uitrusting te maken. Naast Boeing en Harvard behoort ook Apple tot deze groep. Dit betekent overigens niet dat alle soldaten binnenkort verplicht een Apple Watch dragen.

De VS investeert in totaal 171 miljoen dollar in het project, dat de overkoepelende naam FlexTech Alliance krijgt. Het project moet ‘rekbare elektronica’ opleveren die probleemloos gedragen kan worden door soldaten, en zelfs op vliegtuigen en jets gemonteerd kan worden. De sensoren in deze flexibele elektronica moeten real-time info versturen over de status van het vliegtuig of de soldaat.

Pentagon zoekt hulp in Silicon Valley

Het Flexible Hybrid Electronics Manufacturing Innovation Hub (zeg dat maar eens vijf keer snel achter elkaar) zal in San Jose gebouwd worden. Omdat techniek zo snel verandert en verbetert heeft het Pentagon besloten om hulp van buitenaf te zoeken in plaats van het zelf op te lossen.

Ash Carter, minister van Defensie laat aan Reuters weten dat hij al langer zijn best doet om de innovatie in Silicon Valley te benutten. “Dit is een logische stap voorwaarts”, aldus Carter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 16:07
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp militair

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.