Contranoid icon

Contranoid: als Nederlanders een competitieve Pong in 1897 hadden gemaakt

De Nederlandse iPhone-game Contranoid laat je het opnemen tegen je vrienden, terwijl je Pong speelt om gebied te veroveren.

Contranoid iconWat als Pong, Tetris en Arkanoid allemaal in dezelfde game zaten, die ook nog eens is ontworpen in 1897? Dat is het vrij absurdistische idee dat schuilt achter het Nederlandse Contranoid. In dit spel neem je het op tegen de computer of een andere speler, terwijl je blokken wegtikt om andermans gebied te veroveren. Het resultaat is een hectisch multiplayerspel, dat vooral leuk is als je op de vrijdagmiddag het weekend viert op een terras.

Jij en de tegenspeler hebben allebei exact dezelfde missie: sla de balletjes tegen de bovenkant van het scherm, om zo het complete scherm leeg te ruimen. Wat voor jou echter een object is, is voor de tegenstander de ruimte waardoor hij beweegt. Je bent dus constant aan het strijden om de ruimte op het scherm. Hoe lang het potje duurt, hoe hectischer het allemaal wordt. Je krijgt steeds meer upgrades, waarmee je bijvoorbeeld meerdere ballen door het level slaat, je peddeltje vergroot en de tijd vertraagt bij je tegenstander. Met al deze upgrades ram je ook steeds harder door het territorium – maar hetzelfde geldt voor je tegenstander. Het leukste is: je speelt samen op één iPhone-scherm.

Contranoid 2 Contranoid 1

Contranoid heeft een duidelijk retrostijltje. Het zwart-witscherm trilt door de projector, alle tekst is extreem oubollig en tijdens je potjes hoor je een piano op de achtergrond pingelen. Een leuke insteek, die je overigens naar eigen smaak kunt aanpassen: de muziek en het trileffect zijn allebei uit te schakelen vanuit de app-instellingen.

Je kunt Contranoid gratis downloaden en zult geen advertenties in de game aantreffen. De Nederlandse ontwikkelaar Q42 heeft gekozen voor een doodsimpel verdienmodel: je kunt extra spelmodi ontgrendelen via een enkele in-app aankoop. Wil je dat ieder potje langer duurt, of in je eentje heel snel klaar zijn? Dan betaal je één keer 99 eurocent voor de volledige versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2015, 18:42
Categorie Apps
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.