iphone-6-modellen

Apple’s marktaandeel groeit in Europa, Android daalt

Het marktaandeel van Apple groeide flink in Europa, China en de Verenigde Staten, dankzij de populariteit van de iPhone 6, blijkt uit cijfers van Kantar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-6-modellenApple ziet dankzij de iPhone 6 en 6 Plus het marktaandeel nog steeds stijgen. Uit nieuwe cijfers van Kantar World Panel blijkt dat er groei zit in Europa, China en de VS. We moetne wel een slag om de arm houden: Kantar kijkt in Europa alleen naar het smartphone-gebruik in de vijf grootste landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Vooral in de zuidelijke landen maar ook in Duitsland loopt de populariteit van de iPhone achter bij landen zoals Nederland. Maar het geeft wel een beeld hoe de markt zich in het algemeen ontwikkelt. De nieuwe iPhones waren goed voor 47,4 procent van de nieuw verkochte smartphones in de VS, een groei van 4,3 procentpunten ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Drie maanden achter elkaar was de iPhone 6 het bestverkochte toestel in de VS.

Ook in het Verenigd Koninkrijk gingen de nieuwe iPhones als warme broodjes over de toonbank. De iPhone was goed voor 42,5 procent van de verkochte toestellen bij de Britten. Dat is een groei van 12,2 procentpunten ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei ging vooral ten kosten van Android. In andere Europese landen waar Kantar metingen uitvoert (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) bleef Android het meestgebruikte mobiele besturingssysteem (69,9%) maar het zakte wel iets. In het Verenigd Koninkrijk was de grootste daling van Android-toestellen te zien, namelijk 6,7 procentpunten. In China zit Apple nu op een marktaandeel van 18,1 procent. De grootste provider is China Mobile, die 63 procent van de iPhones in dat land verkoopt. De metingen hadden betrekking op de maand november 2014, de meest recente cijfers die Kantar te bieden heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 januari 2015, 13:10
Categorie Apple
Onderwerp cijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.