Apple maakte ooit iPhone-prototype met gebogen glas

Apple heeft ooit prototypes gemaakt van een iPhone met gebogen glas. De gebogen glasplaten bleken echter niet in massaproductie voor een redelijke prijs te produceren. De prototypes kwamen boven water in de rechtszaak tussen Apple en Samsung.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

gebogen scherm iphoneOoit gingen er geruchten dat Apple bezig zou zijn met een iPhone met gebogen glas. In mei 2011 doken die geruchten voor het eerst op en in september 2011 circuleerden ze nog steeds. Dat het geen loze geruchten waren, bewijst de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Daarin zijn al heel wat foto’s naar buiten gekomen van iPhone-prototypes die Apple ooit heeft ontwikkeld. Eén van de nieuwste heeft een gebogen glasplaat, zowel aan de voor- als de achterkant.

Voormalig ontwerper Christopher Stringer vertelde over de iPhone met gebogen glas dat het destijds te kostbaar bleek om te produceren. Bepaalde eigenschappen van het design waren ook niet zo geliefd. De technologie was nog niet zodanig ontwikkeld dat de gebogen glasplaten in massaproductie gemaakt konden worden tegen redelijke kosten. Apple zou overigens ook nog bezig zijn met een voor om je pols.

iphone gebogen glas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2012, 9:14
Categorie Apple
Onderwerpen google glass, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.