Google Docs krijgt uitbreiding met foto’s, muziek en video’s

Google heeft vandaag aangekondigd dat ze Google Docs fors gaan uitbreiden met andere bestandsformaten.

google mobileVeel mensen gebruiken iDisk, DropCopy en soortgelijke iPhone-applicaties om onderweg vanaf hun iPhone toegang te krijgen tot bestanden. Google Docs was tot nu toe alleen handig om documenten en spreadsheets te bekijken. Maar misschien komt daar nu verandering in, want Google heeft vandaag aangekondigd dat ze Google Docs fors gaan uitbreiden. De dienst wordt opengesteld voor bijna alle gangbare bestandsformaten, inclusief foto’s, films, muziek en ZIP-bestanden.

Ook wordt de opslagruimte fors uitgebreid: in plaats van 500 kB voor Microsoft Word-documenten en 10 MB voor PowerPoint-presentaties kunnen de bestanden voortaan 250MB groot zijn. Er is nog steeds een onderscheid tussen Google Doc-bestanden (de tekstbestanden en spreadsheets die je inleest en kunt bewerken) en andere bestanden: voor die laatste groep heb je 1GB tot je beschikking. Eventueel kun je opschalen: 25 dollarcent per gigabyte per jaar.

Zakelijke gebruiker zijn iets duurder uit: zij betalen $3,50 per gigabyte per jaar, maar dan krijg je er wel klantenservice en betere voorwaarden bij (die na te lezen zijn in de service license agreement). Het valt nog te bezien in hoeverre de nieuwe bestandsformaten goed op de iPhone bruikbaar zijn; voor ZIP-bestanden is er een heel andere uitdaging, maar voor muziek en foto’s zou Google Docs een mooie aanvulling kunnen zijn op andere iPhone-apps waarmee je deze content online kunt raadplegen.

We konden het nog niet zelf testen, omdat Google de nieuwe opslagmogelijkheden pas de komende weken gaat uitrollen. Er is inmiddels ook discussie of dit nu de GDrive is (online opslagruimte van Google), waar al zo lang over wordt gespeculeerd.

Meer info: Google Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2010, 20:38
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.