Bittorrent

Apple keurt beperkte Bittorrent-app Blue Downloader goed (update)

Apple heeft de Bittorrent-app Blue Downloader goedgekeurd. De torrent-applicatie kan alleen van legale sites torrents downloaden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft de app Blue Downloader goedgekeurd, waarmee het mogelijk is om Bittorrent-bestanden te downloaden. Dat terwijl Apple tot nu toe dergelijke apps uit de App Store heeft geweerd. Blue Downloader is dan ook enkel in staat om torrents van een beperkt aantal vertrouwde, legale websites te downloaden. Torrents van bijvoorbeeld The Pirate Bay worden niet door de app geopend. Update: Apple heeft Blue Downloader alsnog uit de App Store verwijderd.


Blue DownloaderBlue Downloader is een algemene download-app. In de applicatie zie je een browservenster, vanuit waar je bestanden kunt opslaan. Tap je op een Bittorrent-link, dan wordt deze ook gedownload. De torrent-downloads worden alleen gestart als je op één van de door de app goedgekeurde websites zit. Op deze manier voorkomt de ontwikkelaar dat je illegale bestanden downloadt op je iPhone of iPad. De ontwikkelaar zei het volgende over de beperking:

Apple is erg beperkend als het gaat om downloads via torrents, dus ik wilde een paar voorzorgsmaatregelen nemen. Als Apple een torrentdownloader zonder beperkingen zou zien, dan zouden ze het niet zo goed hebben opgevangen. Ik ben normaal gesproken niet voor restricties, maar ik probeer de app goed beschikbaar te maken op basis van Apple’s wil.

De app ondersteunt downloads van onder andere Bitlove, Fanatics4classics en Etree. Op de site van de ontwikkelaar staan meer ondersteunde websites.

Omdat Blue Downloader enkel torrents van bepaalde, vertrouwde websites ondersteunt, is het nog de vraag hoeveel je hebt aan de functionaliteit. Hoewel je torrents van deze websites op je iPhone kunt downloaden, is het immers niet mogelijk om bijvoorbeeld een eigen torrentbestand in te laden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2014, 13:15
Categorie Apps
Onderwerp bittorrent
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.