Apple is gestopt met het signeren van firmware 3.1 (jailbreak)

Het zat er natuurlijk al even aan te komen omdat firmware 3.1.2 alweer een tijdje uit is, maar Apple is gestopt met het signeren van firmware 3.1. Dit betekent dat gebruikers van een iPhone 3GS, 2e generatie iPod touch met modelnummer MC of 3e generatie iPod touch alleen nog maar kunnen herstellen naar de laatste firmware, tenzij ze zelf de handtekening van een eerdere firmware op hebben geslagen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iTunesHet zat er natuurlijk al even aan te komen omdat firmware 3.1.2 alweer een tijdje uit is, maar Apple is gestopt met het signeren van firmware 3.1. Dit betekent dat gebruikers van een iPhone 3GS, 2e generatie iPod touch met modelnummer MC of 3e generatie iPod touch alleen nog maar kunnen herstellen naar de laatste firmware, tenzij ze de handtekening van een eerdere firmware op hebben geslagen.

Tweet Notcom

Tot deze conclusie kwam Notcom beter bekend als de ontwikkelaar van de software Umbrella. Met behulp van Umbrella is het mogelijk om de handtekening (ook wel: SHSH-gegevens) van Apple op te slaan voor firmwares die nog gesigneerd worden. Vervolgens kun je met behulp van TinyTSS van dezelfde ontwikkelaar herstellen naar een eerdere firmware.

Umbrella

De functionaliteit van beide tools is/wordt ook geïntegreerd in iReb van iH8sn0w voor gebruikers die liever geen gebruik maken van de command-line-interface van TinyTSS. Van iReb wordt op korte termijn een update verwacht die ook het herstellen met behulp van de opgeslagen handtekening eenvoudig maakt. Daarnaast kun je gebruik maken van de signature server van Saurik om de benodigde handtekening op te slaan en te gebruiken.

Als je een iPhone 3GS, 2e (met modelnummer MC) of 3e generatie iPod touch hebt, en je wilt de mogelijkheid behouden om in de toekomst te kunnen herstellen naar firmware 3.1.2 en dus om te kunnen jailbreaken en unlocken, dan is het belangrijk dat je op korte termijn met een van de hierboven genoemde opties de benodigde SHSH-gegevens op slaat. Het is maar zeer de vraag of firmware 3.2 op deze apparaten te jailbreaken en/of te unlocken zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2009, 18:33
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, shsh, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.