Apple introduceert AppleCare+ in Nederland

Apple biedt voortaan in Nederland en andere Europese landen AppleCare+ aan. Dit verzekeringspakket biedt 2 reparaties met €69 eigen risico.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AppleCare+Apple heeft vlak na het iPhone-evenement AppleCare+ in Nederland en andere Europese landen geïntroduceerd. Met AppleCare+ biedt Apple een verzekeringspakket waarmee je iPhone tot twee keer gerepareerd kan worden. De prijs voor AppleCare+ verschilt per product. Je betaalt voor de iPhone en iPad 99 euro voor het pakket, plus €69 eigen risico bij iedere reparatie.

Apple beschrijft AppleCare+ als volgt:

AppleCare+ voor iPhone is een verzekering die recht geeft op deskundige ondersteuning per telefoon en waarmee je tot twee jaar lang gedekt bent tegen hardwarereparaties, inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje, met een eigen risico van €69 per voorval.

Apple biedt in Nederland al langer AppleCare aan; een extra garantiepakket dat het eerste jaar standaard bij de iPhone wordt geleverd. Applecare geeft je recht geeft op kosteloze reparatie of vervanging bij defecten. Ook biedt Apple hulp met softwareproblemen en kun je snel in contact komen met een hulplijn. Bij fysieke schade gaat het echter om defecten niet veroorzaakt door de klant. Bij AppleCare+ maakt de oorzaak van de schade echter niet uit: je iPhone wordt bij water- of valschade ook gewoon gerapareerd, zolang je de 69 euro eigen risico betaalt.

AppleCare+ is een speciale verzekeringsoptie. Apple benadrukt dan ook dat de aangeboden diensten losstaan van de reparaties waar je recht op hebt binnen de Nederlandse garantiebepalingen. Eind augustus doken er al geruchten op over de komst van AppleCare+ in Europa. Tot voorheen was de verzekeringsdienst enkel in de Verenigde Staten te gebruiken.

Meer informatie: AppleCare+

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 7:59
Categorie Apple
Onderwerp applecare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.