Apple herstelt fouten in concurrentietabel

Apple heeft een vergelijkende tabel op de website gezet waarin de iPhone wordt vergeleken met andere high-end telefoons, zoals de Palm Treo 750, de Blackberry Curve 8300, de Samsung Blackjack en de Nokia N95. Maar bij de N95 maakte Apple een foutje in het nadeel van Nokia en ook ontbreken aspecten waarop de iPhone minder goed scoort, zoals de camera, ondersteuning voor 3G en openheid van het besturingssysteem.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Dat de iPhone ver boven alle andere mobiele telefoons is verheven, is wel duidelijk. Maar Apple probeerde in een vergelijkende tabel toch de concurrentie iets minder goed af te schilderen. In een vergelijkende tabel staat dat de Nokia N95 geen Wi-Fi heeft… maar dat blijkt wel het geval. Uit de tabel blijkt verder dat de iPhone op bijna alle punten beter scoort. Ook kunnen we zien welke toestellen Apple als concurrentie ziet.

De LG Prada is niet in de vergelijkende tabel terug te vinden. Wel zijn de Nokia N95, de Samsung Blackjack, Blackberry Curve 8300 en Palm Treo 750 aanwezig. De iPhone is platter dan de concurrentie, heeft een groter scherm, een scherm van glas (geen plastic), heeft Wi-Fi en heeft een spreektijd van 8 uur. Op al deze punten scoort de iPhone beter; alleen de Nokia N95 komt nog enigszins in de buurt omdat er Wi-Fi inzit.

Maar in werkelijkheid zijn er ook punten waarop andere telefoons beter scoren: zo heeft de Nokia N95 een 5 megapixel camera terwijl de iPhone een camera van maar 2 megapixel heeft. Ook hebben veel van de genoemde telefoons ondersteuning voor 3G en kun je er extra software op installeren. Bij de iPhone ontbreken beide mogelijkheden.

Apple heeft de tabel inmiddels aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:24
Categorie iDevices
Onderwerp concurrentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.