iwork-icloud-inloggen

Apple geeft iWork voor iCloud een update met beloofde samenwerkingsfuncties

Apple heeft vanavond een update uitgebracht voor de online kantoordienst iWork voor iCloud. Er zitten diverse nieuwe functies in die eerder waren beloofd, zoals nieuwe samenwerkingsfuncties. Je ziet nu een lijst met de huidige samenwerkers in een document en de cursors en selecties van anderen. Door de nieuwe samenwerkingsfuncties wordt iWork voor iCloud een beter […]

iwork-icloud-inloggenApple heeft vanavond een update uitgebracht voor de online kantoordienst iWork voor iCloud. Er zitten diverse nieuwe functies in die eerder waren beloofd, zoals nieuwe samenwerkingsfuncties. Je ziet nu een lijst met de huidige samenwerkers in een document en de cursors en selecties van anderen. Door de nieuwe samenwerkingsfuncties wordt iWork voor iCloud een beter alternatief voor Google Docs, waar je al kon volgen wat anderen met een document aan het doen waren. Als je naar iCloud.com gaat en inlogt met je Apple ID, zul je zien dat Pages, Numbers en Keynote voorzien zijn van nieuwe functies.

Voor elk onderdeel is de lijst met vernieuwingen iets anders, maar er zijn ook overeenkomsten. Bij het openen van een document in iWork voor iCloud krijg je een waarschuwing te zien dat het bestand zal worden geconverteerd. Je kunt kiezen of je een kopie van het originele document wilt maken, of wilt converteren (waarbij zaken verloren kunnen gaan).

Door te kiezen voor een nieuw formaat zitten alle iWork-apps en -diensten nu op dezelfde versie voor documenten. Dus ook documenten die je op OS X en iOS 7 hebt gemaakt komen overeen met het formaat dat iWork voor iCloud nu gebruikt. Wat de desktopversie van iWork betreft: Apple bracht onlangs nieuwe iWork-software voor de Mac uit, maar gebruikers klaagden dat ze toch behoorlijk wat functies misten. Apple beloofde daarna dat die de komende maanden weer zullen worden toegevoegd.

In iWork voor iCloud is het nu ook mogelijk om direct vanuit het menu Extra’s te printen en je kunt voortaan al je documenten, spreadsheets en presentaties onderbrengen in mappen.

pages-vernieuwingen-icloud

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 20:17
Categorieën Diensten, iOS
Onderwerp iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.