Apple en Samsung bespreken vandaag Amerikaanse schikking

Samsung en Apple gaan vandaag in gesprek over de lopende rechtszaken in de Verenigde Staten. Op deze manier hoopt de rechter dat beide bedrijven met elkaar gaan schikken.

Samsung iPhoneApple en Samsung komen vandaag samen in San Francisco, om te spreken over een mogelijke schikking rond de lopende patentzaken tussen de twee bedrijven. Voor de schikking worden Samsung’s hoofd van mobiele technologie JK Shin en Apple CEO Tim Cook naar de rechtszaal gebracht. JK Shin vertelde aan Reuters dat hij hoopt op licentie-afspraken, waarbij de bedrijven elkaars patenten mogen gebruiken.

Er spelen al lange tijd meerdere patentzaken tussen Apple en Samsung, die in verschillende landen plaatsvinden. In Nederland zorgde een rechtszaak vorig jaar nog voor een kort verbod van de Samsung Galaxy S II, maar na een snelle software-wijziging was dit verbod niet langer van kracht. Steeds meer rechters pleiten voor een schikking tussen beide bedrijven, waaronder in de Verenigde Staten. Daar zijn de topmannen van beide bedrijven opgeroepen om met elkaar te spreken.

JK Shin zei vlak voor zijn vertrek naar de Verenigde Staten dat er nog een groot gat tussen beide bedrijven bestaat, maar dat hij van plan is om te spreken over het toewijzen van licenties voor elkaars patenten. Het is nog niet duidelijk waarmee Apple de onderhandelingen binnen wil stappen.

De gesprekken richten zich vooral op de zaak in de Verenigde Staten. Een akkoord dat in Amerika wordt gemaakt, kan echter tot nieuwe besprekingen in bijvoorbeeld Europa leiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 9:33
Categorie Apple
Onderwerpen patenten, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.