Apple Care voor iPhone 4 in Nederland verkrijgbaar

Apple gaat in Nederland bij de iPhone 4 ook Apple Care aanbieden. Tot nu toe was dat in de VS mogelijk, maar niet in Nederland. Heb je die extra garantie wel nodig?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

applecare_iphoneTot nu toe kon je Apple Care voor de iPhone wel in de VS afsluiten, maar niet in Nederland. Daar lijkt verandering in te komen: op de gisteren geopende detailpagina over de IPhone 4 is te zien dat je Apple Care kunt afsluiten. De garantieregeling houdt in, dat je na het eerste jaar standaardgarantie nog een extra jaar garantie krijgt.

Overigens is die garantie wel wat omstreden, want de Consumentenbond klaagde ooit over het feit dat Apple maar 1 jaar garantie geeft, terwijl je bij een apparaat als de iPhone mag verwachten dat het toestel circa drie jaar meegaat. Volgens wettelijke regels mag zo’n korte garantietermijn niet. Een ander punt van aandacht is dat je als eerste aanspreekpunt bij problemen bij de verkoper moet zijn. Als je tegen garantieproblemen aanloopt zul je dus eerst de operator of telecomwinkelier moeten overtuigen; die kan er weer eigen garantieregels op nahouden. Verloopt het contact met de operator/winkelier niet naar wens, dan kun je een klacht indienen bij De Geschillencommissie. Apple is daar niet bij aangesloten, maar de winkelier wellicht wel.

Verder biedt Apple bij de iPhone (en trouwens ook de iPad) meestal alleen garantie in het land waar je de iPhone hebt gekocht. Heb je de iPhone in de VS gekocht, dan kun je tegen hoge kosten aanlopen als je de iPhone in het land van herkomst wil laten repareren. Het ligt daarbij trouwens ook aan de coulance van de winkelier: is je iPhone tijdens de vakantie kapotgegaan en loop je een buitenlandse Apple Store binnen, dan kan het best voorkomen dat een goedgehumeurde verkoper je wil helpen. Of niet. Garantielevering is geen exacte wetenschap en wie zeurt kan soms meer (of juist minder) voor elkaar krijgen. Als je Apple Care hebt afgesloten kan dat een gunstige invloed hebben, maar ook dat is geen garantie.

Voorheen rekende Apple in de VS $69 voor Apple Care voor de iPhone. Een officiële Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt, maar in de Franse Apple Store wordt er €69 voor gerekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2010, 10:03
Categorie Providers
Onderwerp garantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.