Apple brengt iOS 6.0.2 voor iPad mini uit, lost Wi-Fi-probleem op

Apple heeft iOS 6.0.2 uitgebracht voor iPad mini en iPhone 5. Het lost problemen met Wi-Fi-verbindingen op.

ios6-wifiApple heeft iOS 6.0.2 uitgebracht voor de iPad mini en de iPhone 5. De update moet problemen met Wi-Fi-verbindingen oplossen en is alleen bedoeld voor de twee genoemde apparaten, dus niet voor de 9,7-inch iPad. Bij de introductie van iOS 6 klaagden gebruikers over verbindingsproblemen bij Wi-Fi-netwerken. De tussentijdse update iOS 6.0.1 loste het probleem niet op.

Bij sommige mensen werd de knop om Wi-Fi in te schakelen grijs weergegeven en was daardoor niet-klikbaar. Bij anderen was het wel mogelijk om Wi-Fi in te schakelen, maar bleek het onmogelijk om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk. De storing zou zelfs effect hebben op de Bluetooth-verbinding. Er werden ondertussen al diverse oplossingen aangedragen, bijvoorbeeld het compleet opnieuw installeren van iOS. Hopelijk lost iOS 6.0.2 bij deze mensen nu wel alle problemen op.

Heb je geen iPad mini maar een 9,7-inch iPad, dan kun je proberen om de netwerkinstellingen te resetten door naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen aan te tikken. Ook kan het bij mensen die geen verbinding met Wi-Fi kunnen maken helpen om de HTTP-proxy te veranderen naar Auto (in Instellingen > Wi-Fi > (kies netwerk) > HTTP-proxy). Een discussie op het Apple-supportforum van 166 pagina’s draagt nog meer mogelijke oplossingen aan.

Voor bezitters van een iPad mini zijn al deze kunstgrepen niet nodig. Zij kunnen – als het goed is – vanaf nu weer gewoon verbinding maken met Wi-Fi-netwerken. Wel kan het nog even duren voordat je de update kunt installeren, want de Software-updateserver van Apple lijkt overbelast. Maar als je het later vandaag of morgen probeert gaat het ongetwijfeld zonder problemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2012, 20:09
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.