‘Apple betaalde 7-cijferig bedrag in iAds-rechtszaak’

Apple zou een bedrag van 7 cijfers (dus meer dan 1 miljoen dollar) hebben betaald over de merknaam iAd.

iadVolgens berichtgeving op CNET heeft Apple een rechtszaak over het handelsmerk iAds afgekocht voor een bedrag van 7 cijfers. De onthulling is afkomstig van Consor Intellectual Asset Management, een bedrijf dat anderen helpt bij het oplossen van discussies over intellectueel eigendom. Consor schept in een succesverhaal op over de vier zaken die ze succesvol hebben afgerond, zoals een vergoeding van ruim 300 miljoen dollar over een handelsmerkenzaak van Adidas. Maar de 7-cijferige settlement van Apple Computers rondom iAds staat er ook tussen.

Consor vertegenwoordigde daarbij het andere bedrijf, dat de zaak won. Het komt wel vaker voor dat Apple verstrikt raakt in een naam over handelsmerken, maar meestal is daarbij wel bekend dat er een overeenkomst is gesloten (en met wie). Zo was er bij de lancering van de eerste iPhone een conflict met Cisco over het gebruik van de merknaam ‘iPhone’ dat werd opgelost en sloot Apple met Fujitsu een deal over de merknaam ‘iPad’.

In het geval van iAd is er geen naam bekend en Consor wil de naam ook niet onthullen. Toen CNET contact met Consor opnam om meer details te achterhalen, ontkenden ze het aanvankelijk. CNET wees erop dat de informatie gewoon op internet te vinden was, waarna Consor aangaf dat het inhoudelijk niet klopte. Misschien dat het bedrag niet klopt, maar een klantencase verzin je toch niet zomaar?

consort

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2010, 0:40
Categorie Apple
Onderwerpen handelsmerk, iads

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.