iTunes U ondersteunt nu ePub-studieboeken

iTunes U staat nu toe om ePub-boeken te uploaden. Universiteiten kunnen educatieve boeken en hand-outs nu makkelijk via iTunes verspreiden.

epub studieboek itunesBeheerders van iTunes U kregen de afgelopen dagen een berichtje, dat ePub-gebaseerde ebooks voortaan mogen worden opgenomen in iTunes U. iTunes U is een platform voor universiteiten om studiemateriaal, zoals audio- en video-opnames van colleges en workshops online te publiceren. Iedereen kan het materiaal gratis downloaden.

Nieuw is dus de optie om ook boeken in ePub-formaat op te nemen in het aanbod. Het kan daarbij gaan om hand-outs van een presentatie of complete studieboeken van een paar honderd pagina’s.

Apple heeft nog weinig bekendheid gegeven aan de nieuwe optie en het zal ook even duren voordat de universiteiten er fanatiek gebruik van gaan maken. Studieboeken en ander materiaal kun je op de desktop in iTunes laden en vervolgens synchroniseren met je iPad, iPhone of ander iOS-apparaat. Het geeft universiteiten ook de mogelijkheid om readers en syllabi via iTunes te distribueren, al betekent het voor de universiteiten wel dat ze zich daarmee sterk aan Apple verbinden. Voor de studenten zou de digitale distributie wel eens kostenvoordelen kunnen opleveren omdat er geen druk- en bindkosten voor de syllabi aan te pas komen.

restless universeEr zijn nu drie aanbieders die al ePub-boeken hebben opgenomen, waaronder ‘The Restless Universe’ van The Open University. In dit studieboek kun je de antwoorden op vragen verbergen. Zodra de student op de knop ‘Show answer’ klikt zal het antwoord verschijnen. Universiteiten kunnen de ePub-bestanden uploaden naar een gehoste iTunes U-site of toevoegen aan een rss-feedgebaseerde iTunes U-site.

Eindgebruikers kunnen de ePub-bestanden downloaden naar iTunes op een Mac of PC en daarna synchroniseren met een iPad of ander iOS-apparaat. Ook kun je de ePub-bestanden draadloos downloaden naar iBooks op de iPad. In de toekomst zal het mogelijk worden om het draadloos downloaden ook op een iPhone of iPod touch te doen, maar dat komt pas in iOS 4.2.

De huidige aanbieders waarbij je eens kunt gaan snuffelen zijn:

In de uitnodiging aan de iTunes U-beheerders (hieronder te zien) raadt Apple aan om Pages te gebruiken.

Meer info: New! Support for EPUB in iTunes U en More Details on iTunes U Support for ePub

epub-in-itunes-u

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2010, 21:51
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.