AppEvent komt terug in januari

AppEvent komt terug in januari. Bij deze acties krijg je elke dag in januari een gratis app van een Nederlandse of Belgische ontwikkelaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

appeventNederlandse en Belgische ontwikkelaars hebben in januari weer de kans om hun apps te promoten via AppEvent. Voor de derde keer organiseert AppEvent deze actie, waarbij gebruikers elke dag een gratis app of game kunnen downloaden. De gedachte hierachter is dat een app door de massale aandacht betere downloadcijfers krijgt en in de ranglijstjes van Apple stijgt. Zo kun je beter opvallen tussen de 300.000 applicaties die al in de App Store staan. Ontwikkelaars die willen meedoen kunnen zich aanmelden.

AppEvent ontstond een jaar geleden uit een eenvoudig idee: er staan zoveel Nederlandse en Belgische applicaties in de App Store, die de gebruikers in ons land misschien nog niet kennen. Dat is jammer, want als ontwikkelaar sneeuw je snel onder in het enorme aanbod.

Tijdens de eerste editie in januari 2010 werden 250.000 applicaties gedownload. In augustus 2010 volgde de tweede editie, waar totaal 72 apps werden weggegeven, goed voor 600.000 downloads. De nieuwe editie in januari 2011 wordt nog groter, met elke dag een gratis app. Tot die tijd kun je nog terecht bij AppventCalendar, de Gameloft Adventskalender en de 12 Dagen Cadeaus van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:50
Categorie Round-up
Onderwerpen appevent, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.