App Store telt 1 miljoen apps, 60 miljard downloads in totaal

De App Store telt nu meer dan 1 miljoen apps voor iPhone, iPad en iPod touch. Er zijn in totaal meer dan 60 miljard apps gedownload
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

1 miljoen apps in de App StoreApple heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de teller van het aantal apps in de App Store de 1 miljoen heeft bereikt. Een tijdje geleden naderde de App Store dit aantal al, maar nu is het dan officieel. De teller van het aantal App Store-downloads staat nu op 60 miljard. De laatste iPhone- en iPad-firmware iOS 7 is inmiddels op 64% van de iOS-apparaten geïnstalleerd. Binnen vijf dagen stond de teller op 200 miljoen downloads, zo maakte Apple eerder al bekend. Update: Nu ook met iPad-cijfers.

Daarnaast kondigde Apple aan dat het 13 miljard dollar aan ontwikkelaars heeft uitbetaald voor applicaties. De vorige mijlpaal die Apple bekend maakte over het aantal apps was 900.000 stuks, ten tijde van de 5-jarige verjaardag van de App Store afgelopen zomer.

Statistieken cijfers Apple 2013 iPad event

Apple maakte daarnaast bekend dat iTunes Radio, dat in september officieel live ging, een maand later zo’n 20 miljoen luisteraars verwelkomde. Via de nieuwe dienst werden al 1 miljard nummers afgespeeld. Helaas is iTunes Radio nog niet beschikbaar in Nederland en België. Over de releasedatum van de dienst in onze landen werd met geen woord gesproken.

iPad ongelooflijk succes

Apple besteedde een aparte toespraak voor het succes van de iPad in haar iPad-evenement. De iPad neemt 81 procent van de tabletmarkt voor haar rekening, stelt Apple. “Vier keer meer dan de concurrentie bij elkaar verkoopt.” Er zijn volgens Apple op dit moment 475.000 apps voor de iPad beschikbaar. Bijna één op de twee apps is dus voor Apple’s tablet verkrijgbaar. Er zijn op dit moment meer dan 170 miljoen iPad-apps verkocht, wat wel een kleine taartpunt is in de in totaal 60 miljard gedownloadde apps.

iPad verkopen Apple-event

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2013, 20:55
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.