iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Stratego, Little Inferno, Penultimate voortaan gratis en meer

Knipperke en Dutje zijn twee nieuwe kinderboeken op de iPad en er zijn meer leuke app-nieuwigheden. Zo kan je Windows 8 bedienen vanaf de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Splashtop 2 Remote Desktop Windows 8Elke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere het in Nederland gemaakte iPad-spel Stratego van Keesing Games, het experimentele spel Little Inferno, Windows 8 bedienen vanaf je iPad met Splashtop 2 Remote Desktop en meer.


Fastr – Fastr is bedoeld voor het lezen van ebooks en biedt een aantal opties. Zo kun je telkens één woord tegelijk op het scherm zien, maar ook blokken van 3 regels tekst. Je kunt daarbij aangeven dat je tussen de 1 en 8 woorden per regel wilt zien. De snelheid kun je natuurlijk ook aanpassen. In Fastr voeg je DRM-vrije boeken in ePub-formaat toe of artikelen die je op internet hebt gevonden.
Downloaden: Fastr (€5,49, iPad, iOS 6.0+)

Trace – Trace is een medische tekenapp waarmee artsen en andere medische professionals uitleg kunnen geven aan patiënten. De app Trace is bedoeld om uit te leggen wat een patiënt mankeert of wat er gaat gebeuren bij een ingreep. De organen en lichaamsdelen zijn aanwezig op allerlei afbeeldingen, zoals bij wel meer medische apps het geval is. Wat Trace bijzonder maakt is dat de arts er gemakkelijk op kan tekenen en met pijltjes aangeven welk lichaamsdeel wordt geopereerd. De app is gemaakt door het Nederlandse bedrijf Synappz in opdracht van Genzyme.
Downloaden: Trace (gratis, iPad, iOS 4.0+)

Stratego – Het Nederlandse Keesing Games heeft een iPad-versie van het bekende strategische spelletje Stratego uitgebracht. De iPad-game biedt een 3D-versie van het spelbord, die je van schuin bovenaf bekijkt. Hierdoor verschilt Stratego aardig van andere iPad-versies van bordspellen, waarin je vaak een plat speelveld bekijkt. Stratego kan tegen de computer gespeeld worden, maar ook online.
Downloaden: Stratego (€5,99, iPad, iOS 5.1+)

Splashtop 2 Remote Desktop – Splashtop 2 Remote Desktop, de applicatie waarmee je de pc of Mac kan bedienen vanaf de iPad, heeft een belangrijke update gekregen. Die zorgt ervoor dat je nu Windows 8-bewegingen kan uitvoeren in de applicatie. Zo is het met veegbewegingen mogelijk door de tegels van Windows 8 te bewegen op de manier waarop het ook in het systeem zelf kan. Een andere voorname verbetering is dat Splashtop 2 nu op de achtergrond blijft draaien: je verbinding met de computer blijft behouden als je een andere app opstart op de iPad.
Downloaden: Splashtop 2 Remote Desktop (€4,49, iPad, iOS 4.0+)

Steam Mobile – Ben je gamer, dan heb je wellicht een Steam-account. Via de game-downloaddienst van Valve kun je computergames voor Mac, PC en Linux aanschaffen, op een manier die wel wat vergelijkbaar is met de Mac App Store. Tot nu toe moest je voor de Steam Mobile-app bij voorkeur een iPhone gebruiken, maar vanaf nu is ‘ie ook geoptimaliseerd voor de iPad. Je kunt je accountinfo zien, kijken wat je vrienden aan het spelen zijn en chatten met vrienden. Ook zie je wanneer vrienden online zijn.
Downloaden: Steam Mobile (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Little Inferno iPadLittle Inferno – De maker van World of Goo heeft een nieuwe game voor de iPad uitgebracht. Little Inferno zet je voor een digitale open haard, waar je voorwerpen in moet werpen om te verbranden. Door spullen in de juiste volgorde of op een bepaalde manier te verbranden krijg je munten, waarmee je weer andere objecten kunt kopen om in de fik te steken. Hierdoor is Little Inferno eerder een digitale zandbak waarin je een beetje kunt rotzooien, dan een spel met een missie.
Downloaden: Little Inferno (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

AG Penultimate iPadPenultimate – Penultimate is een iPad-app waar je notities mee kunt bijhouden. Dit doe je echter niet door te typen: de app is helemaal gemaakt om gebruikt te worden als een gewoon stuk papier, waardoor je met je vinger (of een stylus) op traditionele wijze moet schrijven. Nu heeft de app een forse 4.0-update ontvangen, waardoor de iPad-applicatie voortaan volledig kan synchroniseren met de notitie-app Evernote. De app heeft nog een aantal andere haken in Evernote gekregen: zo kun je voortaan je handgeschreven notities doorzoeken met behulp van Evernote’s letterherkenningssoftware. De app wordt vanaf de nieuwe update gratis worden aangeboden. Het is geen toeval dat Penultimate en Evernote na de laatste update zo nauw verbonden zijn: Evernote nam de ontwikkelaar van de app in mei 2012 nog over.
Downloaden: Penultimate (gratis, eerder €1,79, iPad, iOS 6.0+)

AG Knipperke iPadKnipperke en Dutje – Friese kinderen kunnen met Knipperke kennismaken met een iPad-prentenboek in hun eigen taal. Het iPad-prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de naam Dutje. Knipperke gaat over de kleine das Epke, die zijn winterslaap moet houden. Pa en ma liggen luid te snurken, maar Epke verveelt zich en wil naar buiten, de wereld in.
Downloaden: Knipperke in het Fries (€2,69, iPad, iOS 4.3+)
Downloaden: Dutje in het Nederlands (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.