Cards_Against_Humanity_kaarten

Hilarisch kaartspel Cards Against Humanity nu ook op iPhone te spelen

Het populaire kaartspel Cards Against Humanity heeft nu een eigen web-app gekregen. Zo kun met je vrienden overal hilarische zinsnedes combineren op de iPhone.
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Cards Against Humanity setMisschien heb je al eens gehoord van het populaire Amerikaanse kaartspel Cards Against Humanity. Het spel is ooit ontstaan als tijdverdrijf op Oudjaarsavond, maar is dankzij Kickstarter uitgegroeid tot een groot succes op feestjes. Door willekeurige zinsnedes van zwarte kaarten in te vullen met random teksten op witte kaarten ontstaan de meest hilarische combinaties. Vanaf nu kun je Cards Against Humanity ook online met je vrienden spelen via een onofficiële, mobiele web-app.

Het kaartspel heeft voor de online-variant haar naam gewijzigd in Cards Against Originality, maar verder is het humoristische spel hetzelfde gebleven. Het werkt super simpel. Het spel heeft zwarte en witte kaarten. Op de zwarte kaarten staan willekeurige zinsnedes met witregels, die je met de tekst op de witte kaarten moet invullen. De woorden op de witte kaarten zijn ook willekeurig, waardoor er al snel de meest grappige combinaties ontstaan. Lachen gegarandeerd.

Cards Against Originality screenIn de gratis web-app Cards Against Originality zijn alle kaarten van het kaartspel aanwezig, plus de vijf uitbreidingspakketten. Om een spel te starten open je simpelweg de website en drukt op New Game, rechtsboven in beeld. Vervolgens wordt er een link aangemaakt die je naar vrienden kunt sturen om ze uit te nodigen. Per ronde kiest één speler ervoor om ‘Judge’ te zijn. Hij of zij krijgt als enige de zwarte kaart te zien en bepaald dus welke witte kaart uiteindelijk het meest vreemd of grappig is. De andere spelers kunnen ‘winnen’ door een zo grappig mogelijke witte kaart in te zetten. In het menu kun je ook de zwarte kaarten zien van de potjes die je gewonnen hebt.

In de officiële webshop is Cards Against Humanity niet in Nederland te koop. Fans konden het spel al wel downloaden, afdrukken en zelf uitknippen of een importeur opzoeken, maar met de komst van de web-app is dat niet meer nodig. Vanaf nu kun je het kaartspel dus overal tegen je vrienden spelen via smartphone, tablet of desktop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2015, 9:03
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.