iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Dark Day LA, EHBO Rode Kruis en Runic Sorcerer

In deze App Gemist zetten we nieuwe games als Dark Day LA, Runic Sorcerer en Luxuria Superbia voor je op rij. De nieuwe EHBO-app komt ook aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

lux superbiaDeze week was meer dan de helft van de hier besproken iPad-apps een game. Zoals het nieuwe Nederlandse spel Dark Day LA, dat je met zijn tweeën kunt spelen. Of Runic Sorcerer, nog een app die bewijst er nog steeds indrukwekkende games uitkomen zonder dat er een grote naam achter zit. Sid Meier’s nieuwe Ace Patrol speelt zich af in de strijd tussen de Verenigde Staten en Japan. Eigenlijk is Luxuria Superbia de enige vreemde eend in de bijt. Het is een spel dat draait om controle, maar niemand lijkt te kunnen zeggen waar het nu precies over gaat. Over bloemen of over seks? Het antwoord zal er ergens tussen liggen.


darkdaylaDark Day LA – Dat je een iPad-game prima met zijn tweeën tegelijk kan spelen, werd eerder dit jaar al duidelijk door het fantastische Badland. Een nieuw bewijsstuk voor die theorie is Dark Day LA, een nieuwe game van het Nederlandse Gamious. Je speelt de game met twee spelers en kan het zelfs spelen op één groot scherm, of door elk een helft van het scherm te gebruiken. Speler een is een vampier die slachtoffers moet maken, speler twee is de sluipschutter die de vampier tussen alle mensen moet doodknallen.
Downloaden: Dark Day LA (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

rode kruisEHBO Rode Kruis – EHBO, de handige app van het Rode Kruis, is voortaan een universele app en dus ook voor de iPad beschikbaar. Een goede zet, waardoor de app nog beter bereikbaar is. Bijvoorbeeld voor mensen die alleen een iPad hebben, of ouderen die slechtziend zijn en grotere afbeeldingen nodig hebben. Daarnaast heeft de app nu ook een verbeterde integratie met jouw locatie. Zo kun je nu niet alleen de dichtstbijzijnde EHBO-post zoeken, maar ook de locatie van de dichtstbijzijnde locatie met AED (automatische externe defibrillator) opvragen. Ook erg handig: voordat je 112 belt kun je nu jouw huidige locatie in de app bekijken.
Downloaden: EHBO – Rode Kruis (gratis, universeel, iOS 5.1+)

sketchologySketchology – Sketchology is een nieuwe iPad-app waarmee je kunt schetsen. De app heeft een canvas dat je oneindig kunt in- en uitzoomen, waardoor het mogelijk is om heel gedetailleerd te schetsen, en vervolgens uit te zoomen voor het grotere werk. Het is bijzonder om te zien hoe tekeningen die er van dichtbij nogal grof leken er ineens prima uitzien als je het canvas vergroot. Waarom zou een app zich ook beperken tot een canvas van een bepaalde grootte, net als een stuk papier? De gratis versie van de app beschikt over een beperkt aantal kleuren en kwasten, maar geeft je een goed idee van de mogelijkheden.
Downloaden: Sketchology (gratis, in-app aankoop 4,49, iPad, iOS 6.0+)

sid meierSid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies – Het is een beetje de lijn van elke gamereeks die begint in de Tweede Wereldoorlog. In de eerste game vinden de gevechten plaats boven Duitsland, Frankrijk en Rusland en pas daarna komt de rest van de wereld aan bod. Het strategiespel Ace Patrol van de bekende spelbedenker Sid Meier (Railroad Tycoon, Civilization en Pirates) volgt dezelfde lijn. Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies beschrijft de strijd tussen de Verenigde Staten en Japan.
Downloaden: Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

luxuria superbiaLuxuria Superbia – Zo af en toe komt er een nieuwe app langs die we moeilijk in een hokje kunnen plaatsen. Luxuria Superbia is zo’n app. Het is een intuïtief muziekspel dat niet echt op andere spellen lijkt, en niet alleen vanwege de seksueel getinte teksten die soms ineens ten tonele verschijnen. In het spel moet je met aanrakingen bloemen gelijkmatig met kleur vullen, waar een zekere mate van controle voor nodig is. Ondertussen wordt je vermaakt met mooie muziek en graphics. “A simple game of touch, pleasure and joy”, aldus de ontwikkelaars. Een veilige omschrijving, die niet iedereen sensueel zal opvatten, maar stiekem wel zo lijkt bedoeld.
Downloaden: Luxuria Superbia (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

runic sorcererRunic Sorcerer – Op zowel de iPhone als iPad komen nog steeds indrukwekkende games uit zonder dat er een grote naam achter zit. Het horrorspel Indigo Lake onlangs was daar een uitstekend beeld, maar het nieuwe Runic Sorcerer behoort toe aan hetzelfde straatje. De gratis te downloaden game laat zich vergelijken met Baldur’s Gate: je stuurt een groep van strijders aan door kerkers. De spreuken en individuele krachten van de strijders maken het verschil tegen creaturen als spinnen, ratten en koninklijke bewakers.
Downloaden: Runic Sorcerer (gratis, iPad 2+, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.