Analist: ‘WWDC10 wordt een non-event’

Het WWDC zal volgens Gene Munster geen verrassende gebeurtenis worden: de specificaties van de nieuwe iPhone zijn al bekend. Hij hoopt dat Apple daarnaast nog verkoopcijfers van de iPad naar buiten brengt.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2010Volgens Gene Munster, een bekende Apple-analist bij Piper Jaffray, zal het WWDC dat over twee weken plaatsvindt geen bijzonder schokkende gebeurtenis worden. Aandeelhouders van Apple kunnen het zelfs beschouwen als een non-event, want de koers zal er niet van gaan stijgen. In tegenstelling tot andere analisten denkt Munster dat de nieuwe iPhone niet veel meer zal verkopen dan men op dit moment op Wall Street verwacht. Voor het gemak heeft hij ook nog even een lijstje gemaakt van zijn voorspellingen.

Het is in zijn ogen zo goed als zeker dat de nieuwe iPhone wordt aangekondigd. Hij verwacht dat de iPhone die al maanden op internet circuleert het toestel zal zijn dat door Steve Jobs op 7 juni aan de wereld wordt getoond. Die iPhone heeft een dunner design, verbeterde foto/videocamera, een betere accu en meer opslagruimte (32GB/64GB). Tot nog toe zijn dit allemaal dingen die we eigenlijk al weten – en daarom wordt het WWDC geen verrassing. Munster denkt dat de nieuwste generatie iPhone halverwege juni in de Verenigde Staten te koop is. De laatste jaren was de iPhone ongeveer een maand na de Amerikaanse introductie in Nederland te koop en het is niet te verwachten dat Apple van dit tijdschema zal afwijken. Verder zal de prijs van de iPhone 3GS dalen naar $99, zoals Huberty van Morgan Stanley ook al zei te verwachten.

Munster hoopt dat Apple ook verkoopcijfers van de iPad naar buiten brengt, aangezien de laatste cijfers van vijf weken terug zijn. Toen liet Apple weten dat de mijlpaal van 1 miljoen verkochte iPads was bereikt. Tenslotte is er nog een kleine kans op een glimp van de volgende versie van Mac OS X (10.7), want het is en blijft een developercongres en geen iPhone-congres.

Bron: Fortune Apple 2.0 blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2016, 15:10
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.