Analist: ‘iPhone bezit 16% smartphone-markt’

Apple heeft met de iPhone een marktaandeel van 16,6% in de markt voor smartphones. Hiermee is de telefoon 'de enige reden waarom de wereldwijde smartphone-markt niet in een nog dieper dal terecht is gekomen'.
Olivier Oost - · Laatst bijgewerkt:

GrafiekenApple heeft met de iPhone een marktaandeel van 16,6% in de markt voor smartphones. Hiermee is de telefoon ‘de enige reden waarom de wereldwijde smartphone-markt niet in een nog dieper dal terecht is gekomen’. Dit beweert althans Charlie Wolf, marktanalist bij Needham.
Volgens Wolf heeft de iPhone zijn succes te danken aan het feit dat de software van dezelfde makers is als de hardware. Dit zou de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. Een andere grote aanbieder van smartphones in de Verenigde Staten, het Canadese Research in Motion, bekend van de Blackberry, heeft dit voordeel ook.

Als het marktaandeel van de iPhone explosief stijgt, moet het marktaandeel van een andere aanbieder dus dalen. In dit geval is het vooral Nokia, dat haar marktaandeel zag kelderen van 63,3% naar 43,6%. Reden voor het succes van de iPhone? “De nieuwe generatie iPhones heeft meer toegevoegd dan alleen een 3G-chip en een GPS-ontvanger”, zo zei een andere analist. Apple heeft het aantal landen dat de telefoon verkoopt ook drastisch verhoogd en ook de App Store is een daverend succes.

Bron: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2008, 19:20
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.