Analist: ‘Apple verkoopt dit kwartaal 7 miljoen iPhones’

Munster beweert dat de productie opgevoerd is en dat Apple dit kwartaal maar liefst 7 miljoen iPhones gaat verkopen.

gene munsterPiper Jaffray-analist Gene Munster durft een voorspelling te doen voor de iPhone-verkopen. Apple kon tot voor kort de vraag naar iPhone 3GS-modellen namelijk niet aan, waardoor klanten soms wel één tot twee maanden op hun nieuwe iPhone moesten wachten. Munster beweert dat de productie opgevoerd is en dat Apple dit kwartaal maar liefst 7 miljoen iPhones gaat verkopen. Piper Jaffray heeft ook al uitgevogeld dat de iPhone in augustus waardevol marktaandeel van BlackBerry, de Nokia E71 en andere concurrenten ingepikt heeft.

Munster is één van de analisten die Apple op de voet volgt. Na de aankondigingen van afgelopen woensdag zei Munster, dat het uiteindelijk op een ‘non-event’ uitgedraaid heeft, maar dat het wel een gunstige ontwikkeling was dat Steve Jobs weer terug op het toneel is. De prijsverlagingen van de iPod touch beschouwde Munster als een teleurstelling, net als het feit dat er geen camera in zit. “Wij verwachtten een nieuwe iPod touch met videocamera en die heeft Apple niet aangekondigd”, reageerde Munster teleurgesteld.

Het achterwege blijven van de camera kan komen door last-minute kwaliteitsproblemen, of het kan een strategische beslissing zijn om de nano te differentiëren van de touch en de touch van de iPhone. Uiteindelijk zien we het ontbreken van een camera in de touch als een beweging om gebruikers naar de iPhone over te halen en om de aankoop van meerdere apparaten per klant te stimuleren, door de productlijnen te segmenteren.

Meer info: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2009, 12:30
Categorie iDevices
Onderwerpen verkopen, voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.