Amerikaans ministerie van defensie test code met iPad-game

Het Amerikaanse defensie instituut DARPA test met de iPad-game Xylem ontzettend veel code met een groep gamers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Xylem 1Het Amerikaanse defensie-instituut DARPA gebruikt het iPad-spel Xylem om kwetsbaarheden in stukken code te ontdekken. Spelers lossen puzzels op die in de achtergrond bepaalde softwareproblemen testen. Hierdoor kunnen de programmeurs zien welke code wel of niet de praktijktests overleeft. Op deze manier hoopt DARPA gigantisch veel programmacode met behulp van een grote groep mensen snel te debuggen. DARPA is niet de eerste partij die op deze manier de hulp inschakelt van gamers: Fold.it ontleedt op andere platformen proteïnen in een puzzelspel.

Xylem is de enige iPad-game die DARPA op het moment gebruikt om de code onder handen te nemen, maar de instantie gebruikt op andere platformen ook de webgames CircuitBot, Flow Jam, Ghost Map en StomBound. Deze games zijn net als Xylem gratis te spelen. De games vereisen wel een speciale account waarvoor je minstens 18 jaar oud moet zijn.

Wat voor software je in Xylem exact test wordt in de game niet verteld. Omdat de testcode in de achtergrond wordt gedraaid en enkel door de puzzel die jij oplost wordt getest, hoef je zelf de programmeertaal niet in te duiken. De game schotelt je wiskundesommen voor die je oplost door schijfjes naar de juiste velden te swipen.

Downloaden: Xylem (gratis, iPad, iOS 4.3+)

Xylem 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 8:49
Categorie Uncategorized
Onderwerp defensie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.