AIRE: hijgend in een masker je iPhone opladen

De AIRE is een apart concept voor een alternatieve oplader voor een iPhone: een masker vangt je ademhaling op, waarna deze wordt omgezet naar energie. Zo verspil je geen stroom om je iPhone mee op te laden.

AireWij dachten altijd dat Darth Vader een masker droeg om in leven te blijven, maar blijkbaar kan het zware gehijg ook gewoon een truukje zijn om een iPhone snel op te laden. De AIRE vangt de lucht die je in- en uitademt op en genereert hiermee elektriciteit om je iPhone mee van stroom te voorzien. Op deze manier laadt je iPhone op zonder dat je energie verspilt. Daarvoor hoef je alleen maar met het masker op rond te lopen.

AIRE vangt de windenergie van jouw adem op om stroom op te wekken. Een snellere ademhaling zal daarom geheid van pas komen wanneer je een iPhone rap wil opladen, maar volgens ontwerper João Paulo Lammoglia is hij ook gewoon te gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een boek leest of slaapt.

Je zult nog even moeten wachten voordat je jouw iPhone zwaarademig kunt opladen: AIRE is op het moment namelijk slechts een concept. Het is nog de vraag of Lammoglia er ooit werk van zal maken om de AIRE in de winkels te krijgen. Interesse is er wel: hij won eind 2011 nog de Red Dot Design Award voor het ontwerp.

Aire

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2012, 15:48
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.