Adobe Lightroom binnenkort op iPad met betaald abonnement

Lightroom voor iPad komt binnenkort beschikbaar. Dat blijkt uit een gelekte webpagina op de website van Adobe.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

adobe lightroom ipad brugAdobe’s fotosoftware Lightroom komt binnenkort ook op de iPad beschikbaar. Dat blijkt uit productinformatie, die korte tijd op de website van Adobe te zien was. Net als bij Aperture van Apple zelf is Lightroom bedoeld om achteraf de foto’s te sorteren en te filteren, vooral in situaties waarbij het om een grote hoeveelheid foto’s gaat. Fotografen die bijvoorbeeld trouwreportages maken kunnen met Lightroom snel de favorieten markeren en de beste foto’s sorteren. Adobe heeft als slogan voor het nieuwe product gekozen ‘Take Lightroom Anywhere’. De app is gericht op iPad-gebruikers en biedt ongeveer dezelfde functies als de desktopversie van Lightroom. Het gaat $99 per jaar kosten.

Lightroom voor iOS is al een paar maanden in ontwikkelen. In mei 2013 gaf Adobe een demonstratie van Lightroom op de iPad. We schreven destijds dat de app ook RAW-formaat kon bewerken. Sinds zomer 2013 biedt Adobe ook niet langer de standaard reeks desktopapps aan, maar koos voor een cloud-gebaseerd abonnementensysteem.

adobe-lightroom-ipad

De Lightroom-app die in mei 2013 werd gedemonstreerd was bedoeld als een aanvulling op de desktopsoftware, maar bevatte ook eigen functies voor fotobewerking. Mogelijk synchroniseert Lightroom voor iPad met andere versies van de software. Heb je al een abonnement op Adobe’s volledige creatieve pakket, dan krijg je het abonnement op de app wellicht gratis. Wie niet kan wachten kan ook eens naar het Lightroom-alternatief Photospector kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 0:07
Onderwerpen adobe, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.