Accenture nomineert Appie, BuitenBeter, feest.je en andere iPhone-apps

Accenture heeft de Innovation Awards 2010 aangekondigd, waarbij je op vijf iPhone-apps kunt stemmen: Appie, BuitenBeter, feest.je, SeatMe en WijnShaker.

accentureAccenture organiseert een verkiezing van de beste ideeën op het gebied van mobiel, web, lifestyle, gaming, groene technologie en dergelijke. Naast een jury is er ook een publieksgedeelte voor Accenture Innovation Awards 2010, waar je kunt stemmen op 35 genomineerde concepten. De categorie ‘Best Mobile Concept’ is daarbij voor ons het interessantst, want daar zijn een aantal bekende iPhone-apps te vinden: Appie, BuitenBeter en feest.je.

Het eveneens genomineerde WijnShaker blijkt ook over een iPhone-app te beschikken, bedoeld om het kiezen van wijn in de supermarkt makkelijker te maken. De beloofde iPhone-applicatie van SeatMe (ook een genomineerde) heb ik echter niet kunnen vinden. De app werd al eens uitgesteld, maar zou vanaf zomer 2010 in de App Store te vinden moeten zijn.

De uitreiking is op 2 november in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Wil je zelf de apps proberen? Dit zijn de 4 die:

genomineerden accenture

Welk idee is het best? Je kunt je stem uitbrengen op de pagina over publieksprijzen. In onderstaande filmpjes doen de genomineerden een poging om je stem te winnen:

Appie

Appie is de iPhone-applicatie van Albert Heijn, waarmee je boodschappenlijstjes kunt maken en recepten kunt zoeken.

BuitenBeter

Met BuitenBeter stuur je problemen en ideeën via een iPhone-app naar de gemeente. Je maakt een foto en stuurt deze voorzien van gps-locatie naar de juiste ambtenaar.

feest.je

feest.je is een iPhone-app waarbij je kunt inchecken bij restaurants, café’s en sinds kort ook bij feestjes en evenementen.

SeatMe

Het idee achter SeatMe is dat je direct ziet welke restaurants bij jou in de buurt nog een tafel vrij hebben. Op het web zie je de reserveringen, die je ook via een iPhone- en Blackberry-applicatie zou kunnen raadplegen.

WijnShaker

WijnShaker is een product van Unieboek Het Spectrum en is gebaseerd op de Wijnalmanak die de uitgeverij al ruim twee decennia uitbrengt. De iPhone-app is een virtuele slijter op zakformaat waarmee je in de supermarkt een goede wijn in elke prijscategorie vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2010, 12:18
Categorie Round-up
Onderwerpen innovatie, wedstrijd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.