ABC News vindt gestolen iPad terug bij TSA-medewerker

ABC News gebruikte de iCloud-functie Find My iPad om een zoekgeraakte iPad op de luchthaven van Orlando terug te vinden. De iPad bleek zich te bevinden bij een TSA-medewerker thuis.

abc news ipad airportDat Find My iPad verdraaid handig kan zijn om je gestolen iPad terug te vinden, blijkt uit een rapportage van ABC News. De tv-zender besloot 10 iPads uit te zetten op luchthavens waar veel spullen worden gestolen. Ze wilden weten wat er gebeurt met items die op mysterieuze wijze verdwijnen uit koffers die zijn ingecheckt. Negen van de tien iPads kwamen volgens de richtlijnen weer boven water. De tiende iPad leek voorgoed te zijn verdwenen. Onderzoekers gebruikten de iCloud-functie Find My iPhone en kwamen erachter dat de iPad zich moest bevinden in het huis van TSA-agent Andy Ramirez. Na vijftien dagen wachten besloot ABC News de TSA-agent thuis te bezoeken.

Aanvankelijk ontkende Ramirez dat hij een iPad had gestolen, maar nadat medewerkers van het tv-programma het waarschuwingsalarm van de iPad af hadden laten gaan (dat je vanuit iCloud kunt activeren), moest hij wel toegeven dat de iPad gewoon thuis lag. De medewerker gaf daarna zijn vrouw de schuld: die had de iPad meegenomen van de luchthaven. Ramirez werd ontslagen. De TSA, die in de VS verantwoordelijk is voor het controleren van ingecheckte koffers, voordat ze in het vliegtuig meegaan, zegt dat ze een zero-tolerance-beleid hebben voor diefstal. Tussen 2003 en 2012 zijn er al 381 medewerkers ontslagen, omdat ze spullen uit koffers van reizigers hadden gestolen. Het incident dat ABC News filmde vond plaats op de luchthaven van Orlando (Florida).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 september 2012, 9:11
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, ipad, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.