96 procent van de gebruikers tevreden met de iPhone 4S

Gebruikers van de iPhone 4S zijn tevredener dan iPhone 4-bezitters. Dit blijkt uit onderzoek van ChangeWave onder 215 gebruikers. Siri is voor velen de favoriete toevoeging.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Onderzoek iphone 4SVolgens een onderzoek van ChangeWave Research zijn iPhone-bezitters uitermate tevreden met de iPhone 4S. In totaal 96 procent van de iPhone 4S-gebruikers zegt tevreden te zijn, terwijl ongeveer 2 procent ontevreden is. Het merendeel, 77 procent, beweert zelfs zeer in zijn nopjes te zijn met de iPhone 4S. Dat zijn positievere cijfers dan bij de iPhone 4 in een vergelijkbaar onderzoek, toen 93 procent van de gebruikers tevreden was.

iPhone 4 versus iPhone 4S49 procent van de onderzoeksdeelnemers vindt Siri de beste functionaliteit van de iPhone 4S. Meteen daarna komt het gebruiksgemak met 39 procent, gevolgd door de nieuwe 8-megapixelcamera met 33 procent. De mogelijkheid om met meerdere computers te synchroniseren en te multitasken staan onderaan de favorietenlijst, met ieder 11 procent.

Bovenaan de lijst van minst favoriete iPhone 4S-punten staat de korte batterijduur met 38 procent, gevolgd door 30 procent die ervan baalt geen 4G-ondersteuning te hebben. De klachten over batterijduur zijn eigenlijk wat misplaatst, omdat dit probleem juist bij iOS 5 lijkt te liggen.

Helemaal compleet lijken de onderzoeksresultaten van ChangeWave niet: tel je bijvoorbeeld de percentages van het tevredensheidonderzoek over de iPhone 4S bij elkaar op, dan kom je op slechts 98 procent uit. Gezien het onderzoek plaatsvond onder slechts 215 (!) iPhone 4S-bezitters, kan dit te maken hebben met naar beneden afgeronde getallen achter de komma.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 12:15
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen iPhone 4s, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.