1 jaar iPhone | 1,5 jaar iPhoneclub – interactieve tijdlijn

De iPhone bestaat 1 jaar en iPhoneclub 1,5 jaar. Dat was voor ons aanleiding om een interactieve multimediale tijdlijn te maken, om alle ontwikkelingen van de afgelopen maanden eens op een rijtje te zetten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone tijdlijnVandaag is het 29 juni en is het precies een jaar geleden dat de iPhone op de markt kwam. Wij hebben als pioniers in het Nederlandse taalgebied vanaf het begin verslag gedaan van alle ontwikkelingen, al vanaf december 2006. Vandaar dat het ons wel passend leek om een interactieve tijdlijn te maken, met daarin een overzicht van alle belangrijke ontwikkelingen in de loop der maanden. Maar niet alleen de iPhone zelf viert feest: ook iPhoneclub heeft iets te vieren, want we bestaan deze maand 1,5 jaar.

Toen iPhoneclub in december 2006 van start ging was het nog een blog bij WordPress.com, maar al vrij snel daarna maakten we de overstap naar een eigen domein. In die 1,5 jaar zijn we uitgegroeid tot veruit de grootste website over de iPhone in Nederland en België. Niet dat we dat vooraf hadden kunnen vermoeden: het idee was om “gewoon een blogje” over de iPhone te gaan maken. De gigantische bezoekersaantallen zijn misschien wel te verklaren omdat we onze specialisatie serieus hebben opgepakt: we hebben vanaf het begin aandacht besteed aan ontwikkelingen die voor Mac- én Windows-gebruikers interessant zijn, voor Nederlanders én Belgen, voor hackers/developers én gewone gebruikers.

Het maken van deze tijdlijn was een interessante trip down memorylane. Het was leuk om te zien hoeveel wilde voorspellingen er in de loop van de tijd zijn gedaan en welke maffe applicaties er zijn verschenen. Toch hebben we de tijdlijn bewust beperkt tot alleen de echte hoogtepunten, zodat iedereen nog eens makkelijk kan terugzien hoeveel er in een jaar (of eigenlijk: anderhalf jaar) eigenlijk is gebeurd.

Natuurlijk is iedereen vrij om de tijdlijn aan een eigen website toe te voegen (via de functie +Share rechtsboven).

Tip: zet de standaardzoom op 1 maand voor een beter overzicht en/of bekijk de tijdlijn op de website Dipity.com via de knop rechtsboven in het venster (naast +Share).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2008, 21:03
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhoneclub, jubileum, multimedia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.