Zwarte Cross icon

Zwarte Cross iPhone-app bereidt je voor op het festival

De iOS-applicatie van Zwarte Cross 2014 bevat het programma voor het festival en helpt je met het vinden van je tent, auto of fiets.

Zwarte Cross iconOp vrijdag 25 juli gaat Zwarte Cross 2014 van start, en uiteraard heeft ook dit festival een bijbehorende iOS-applicatie. In deze app vind je het gebruikelijke, waaronder het festivalprogramma en een kaart van het terrein.


De app heeft een favorietenfunctie, waarmee het mogelijk is om een bepaald optreden voor jezelf op te slaan. Zo maak je snel een lijst van alle optredens die je per se wil gaan bezoeken. Klein kritiekpuntje: tap je op één van de optredens in de app, dan krijg je een foto, tijd, locatie en beschrijving te zien. De locatie is echter enkel een stukje tekst, met daarin het podium dat je moet bezoeken. Dat terwijl de app nota bene een kaart heeft, waarop prima aangegeven kon worden waar je nu precies naartoe moet lopen. Daarnaast is er in de favorietenlijst geen duidelijk tijdstip te zien waarop een optreden plaatsvindt. Je moet dus op iedere favoriet tappen om te zien hoe laat het feest begint, en voor jezelf uitrekenen hoe dit aansluit op andere optredens.

Zwarte Cross app programmaOnder het tabblad Navigatie vind je drie knoppen, waarmee je kunt aangeven waar je tent, auto of fiets precies zijn. Met een enkele tap registreert de app je huidige gps-locatie. Sta je heel ergens anders, dan hoef je enkel de knop nog een keer in te drukken om weer terug te worden geleid naar je eerdere positie. Fanatieke iPhone-bezitters zal deze functie uiteraard bekend in de oren klinken: apps met vergelijkbare functies komen al jarenlang op iCulture voorbij. Dat haalt echter niet weg dat het een handige en vrij simpel te gebruiken functie is, die in de Zwarte Cross-app op flink wat meer iPhones te vinden is.

Pluspunten

  • Zoekfunctie voor tent, fiets en auto blijft handig

Minpunten

  • Geen tijden bij optredens in je favorietenlijst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 13:08
Categorieën Muziek, Naslagwerken
Onderwerpen festival, muziek
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.