Zilveren Kruis Achmea brengt declaratie-app voor iPhone uit

Zilveren Kruis Achmea voor iPhone laat je declaraties naar de zorgverzekeraar versturen. De zorgzoeker werkt wat brak.

Zilveren Kruis iPhone declareren iOSNet als de grote schade- en zorgverzekeraar OHRA dit jaar en veel kleinere verzekeraars eerder, heeft Zilveren Kruis Achmea een eigen iPhone-app uitgebracht waarmee je declaraties kan maken van nota’s. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om tandartsrekeningen, nota’s van doktersbezoeken of specifieke medicijnen. De Zorgzoeker in de applicatie zorgt ervoor dat je kan zoeken naar zorgverleners in de buurt die door de zorgverzekeraar worden ondersteund.

Daarmee maakt Zilveren Kruis voorlopig nog geen sier. Los van dat de functie van de app een ingeladen mobiele webpagina is waarvoor je cookies moet accepteren, vind de app simpelweg alleen resultaten als je zoekt op een ingevulde woonplaats. Je kan zoeken op basis van je huidige locatie, maar daarmee vindt de app simpelweg geen resultaten. Overzichten die wel worden getoond scrollen traag, laten weinig resultaten in één keer zien en de zinnen waarmee je resultaten kan filteren, vallen deels uit beeld.

Zilveren Kruis foto maken declareren Zilveren Kruis zorgzoeker iPhone

Zilveren Kruis lijkt beter te scoren op het gebied van het declareren van nota’s. Als je een profiel hebt aangemaakt met het nummer van je zorgpas, declareer je met de tweede pagina vanaf het schuifmenu. Je maakt een foto van de nota en stuurt die op. De verzekeraar zegt dat de nota binnen 10 dagen wordt behandeld en binnen 6 weken moet je een declaratieoverzicht ontvangen. In de applicatie ben je niet beperkt tot alleen je eigen zorgprofiel. Accounts aanmaken voor andere gezinsleden is ook geen probleem.

Downloaden: Zilveren Kruis (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2013, 11:34
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen verzekering, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.