Zapd: in 60 seconden een website maken op je iPhone

Zapd is een dienst waarmee je websites op de iPhone kunt maken. Het is vergelijkbaar met Tumblr en Posterous, waarbij de websites meteen zijn geoptimaliseerd voor mobiel. In 60 seconden heb je een site.

zapd iphone websiteMet diensten als Posterous en Tumblr kun je met weinig moeite een blog maken. Zapd probeert hetzelfde te doen voor de iPhone. Via de app kun je in 60 seconden een mooi ontworpen website maken, die ook geoptimaliseerd is om op je mobiel te bekijken. Je kiest een thema, maakt een foto en zet er een bijschrift bij, aangevuld met wat andere teksten. Je kunt daarna meteen de content op de site publiceren. Heb je iets leuks te melden, dan is er een verkorte URL beschikbaar die je met vrienden op Twitter of Facebook kunt delen.

zapd website iphoneCEO Kelly Smith spreekt zelfs van ‘the future of web publishing’. Het gebeurt allemaal op je telefoon: het maken van de website, het publiceren van artikelen en het achteraf bewerken ervan, doe je via de app. In de toekomst moet het ook mogelijk zijn om artikelen in de desktopbrowser te bewerken. Je kunt op elk moment het thema wijzigen. De websites die je met Zapd maakt zijn geoptimaliseerd voor tablet- en telefoonbrowsers, zijn ook in liggende weergave (landscape) te bekijken en ondersteunen het swipen met je vinger. Zapd wordt gemaakt door een startup in Seattle met de naam Pressplane.

Downloaden: Zapd (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2011, 19:57
Categorie Productiviteit
Onderwerp iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.