YoVivo icon

Review: YoVivo brengt al je fotodiensten samen

Word je gek van alle diensten waarop je foto's staan? Met YoVivo kun je alle foto's makkelijk op één plek benaderen.

YoVivo iconInstagram, Google Foto’s, Dropbox, Flickr: onze foto’s staan inmiddels overal, waardoor het soms een aardige klus is om de juiste beelden erbij te zoeken. Een probleem dat de foto’s-app YoVivo wil oplossen, door al je bibliotheken te bundelen. Je logt met YoVivo in bij al je bestaande fotodiensten, zodat je vanuit één app je foto’s kunt doorzoeken. Een krachtige deelknop biedt vervolgens een hoop extra mogelijkheden om je foto’s de wereld in te slingeren.

Zeven fotodiensten

Je kunt in YoVivo zeven bekende fotodiensten gebruken: Facebook, Flickr, Instagram, Picasa, Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive. Daarbij is Picasa strikt gezien het nieuwe Google Foto’s. Ben je eenmaal bij al deze diensten ingelogd? Dan kun je met de middelste tabknop onderin de app wisselen tussen je lokaal opgeslagen foto’s en de betreffende diensten. Je hebt hierdoor je foto’s op makkelijke wijze tot je beschikking, maar verwacht geen alomvattend overzicht. Je schakelt in YoVivo tussen individuele fotoverzamelingen, waardoor alle beelden niet in één lijst worden getoond.

YoVivo diensten 2 YoVivo diensten

Lees ook: Google Foto’s versus iCloud Foto’s: wat zijn de verschillen?

Je kunt vanuit de app ook inloggen bij Twitter, YouTube, Google Plus, Tumblr en Facebook om snel vanuit YoVivo foto’s te delen. Deze deelfunctie zit slim in elkaar: zo krijg je de optie om een link of de afbeelding zelf te delen op een medium, een mogelijkheid die in veel andere foto-apps ontbreekt.

Account met Facebook optioneel

Start je de app voor het eerst op, dan zal je eerst een account moeten maken. Je hebt daarbij de optie om gebruik te maken van Facebook, of om je e-mailadres te gebruiken. Wij raden het laatste aan: bij het gebruik van Facebook worden alleen je naam, mailadres en avatar geïmporteerd, waarna ja zelf alsnog een gebruikersnaam en wachtwoord moet bedenken. Hierdoor ben je minder snel klaar dan in andere apps met een Facebook-koppeling. Daarnaast vraagt de app meteen toestemming om op je tijdlijn berichten te plaatsen – een optie die gelukkig optioneel is. Heb je eenmaal een account? Dan zal YoVivo je op schaamteloze wijze vragen om meteen je ervaringen met de app op Twitter te delen. Een bizar voorstel: je hebt op dat punt YoVivo nog helemaal niet kunnen uitproberen.

YoVivo uitleg YoVivo Instagram

Geen sterke fotobewerker

YoVivo biedt een makkelijke manier om je foto’s bij verschillende diensten te benaderen. Op sommige momenten best handig, maar je moet hierdoor wel veel functies uit individuele applicaties opgeven. Apps zoals Google Foto’s en Flickr hebben inmiddels krachtige fotobewerkers, die je vanuit YoVivo niet mag gebruiken. Er is daarom nog steeds een reden om al die losse apps op je iPhone te laten staan.

Conclusie YoVivo review

Het idee achter YoVivo is solide: we merken dat we steeds vaker foto’s op verschillende plekken bewaren, dus een app om al deze beelden mee te bekijken is een welkome toevoeging op het iPhone-iconenscherm. YoVivo is echter nét niet ambitieus genoeg, deels door het ontbreken van een krachtige zoekfunctie en fotobewerker. Hierdoor blijven de vele losse apps van andere diensten relevant en heeft de iPhone er met YoVivo weer een icoon bijgekregen, in plaats dat je er een hoop mag opruimen.

Pluspunten

  • Al je foto's op één plek.
  • Deelmenu is net wat slimmer dan we gewend zijn.

Minpunten

  • Geen fotobewerker of zoekfunctie.
  • Weet losse apps van diensten niet volledig te vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2015, 20:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerp foto's

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.