Yobongo voor iPhone: chatten met mensen in de buurt

Yobongo voor iPhone is een app, waarmee je kunt chatten met vreemden in de buurt. De app is in New York, San Francisco en Austin al te gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

yobongoYobongo is een nieuwe app, die vanaf vandaag in de App Store te krijgen is. De gratis app heeft een heel specifieke insteek: chatten met vreemden in de buurt. Momenteel worden alleen de Amerikaanse steden New York, San Francisco en Austin (Texas) bediend. Dat laatste heeft ermee te maken dat in Austin de grote conferentie SXSW binnenkort van start gaat. Je opent de app en kijkt wie er in de buurt beschikbaar is om te chatten. Een profielfoto geeft je een indruk hoe mensen eruit zien en je kunt eventueel een private chatsessie met een bepaalde gebruiker starten om te voorkomen dat anderen kunnen meekijken.

Momenteel is Yobongo nog niet optimaal in gebruik. Door het lage aantal gebruikers in de genoemde steden is er nog niet echt sprake van praten met mensen in de buurt. Mocht je plannen hebben om naar SXSW te gaan, dan kan het zin hebben om de app alvast te installeren voor als je je tussendoor verveelt tijdens een presentatie. Mocht je binnenkort niet in de genoemde steden komen, dan is er een goed alternatief: veel Twitter-apps bieden de mogelijkheid om berichten in de buurt te bekijken en erop te reageren, al zal dat niet door iedereen worden gewaardeerd. Bij Yobongo is de insteek juist wel om met vreemden in contact te komen. Gaandeweg zal de dienst worden uitgerold naar andere steden.

Downloaden: Yobongo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2011, 16:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.