Ditto voor iPhone: plannen delen met vrienden

Ditto is een nieuw gelanceerde iPhone-app waarmee je kunt vertellen welke plannen je hebt, bijvoorbeeld werken, uit eten of naar huis gaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ditto logoDitto is het nieuwste project van Jyri Engestrom, de man die in 2007 zijn bedrijf Jaiku verkocht aan Google. Jaiku verdween vervolgens uit de belangstelling, omdat de vergelijkbare berichtendienst Twitter veel sneller groeide en uiteindelijk de markt leider werd. Nu heeft Engestrom een nieuw plan, met een nieuwe app: Ditto. Hiermee kun je je vrienden vertellen wat je van plan bent om te gaan doen. Je krijgt vervolgens advies hoe je het kunt aanpakken.

Er zijn bijvoorbeeld knoppen voor uit eten gaan, thuisblijven, filmkijken of werken. De naam van de app heeft ermee te maken, dat je kunt aangeven dat jouw plannen aansluiten bij die van een vriend. Je drukt dan op de knop Ditto, om aan te geven dat je dit ook gaat doen.

dittoIs het eindelijk zover, dan kun je vanuit Ditto inchecken op locaties en dit doorsturen naar diensten als Foursquare, Twitter en Facebook. Bij het opstarten van de app moet je inloggen via Facebook Connect. Vervolgens kies je een activiteit, bijvoorbeeld filmkijken. Je hoeft nog niet alles ingevuld te hebben, want zodra je je plannen bekendmaakt aan je vrienden kunnen ze zien welke details nog niet zijn ingevuld. Ze kunnen dit vervolgens aanvullen met suggesties, bijvoorbeeld welke film je moet kijken of welke bioscoop het meest geschikt is. De commentaren en aanbevelingen kun je voorzien van een trofee, als je het ermee eens bent.

Engestrom ziet nog meer toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld het lezen van boeken, luisteren naar muziek of kijken van een film of tv-serie. De komende maanden zullen er steeds meer activiteiten worden toegevoegd. Meer info lees je op Ditto.me.

Downloaden: Ditto!

Bron: Techcrunch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2011, 0:37
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.