Yahoo gaat Flipboard-alternatief Livestand komende woensdag onthullen

Yahoo gaat het Flipboard-alternatief Livestand komende woensdag aankondigen. Het wordt een uitgeefplatform voor tijdschriften en andere media, voorzien van advertenties en gebaseerd op HTML5.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

livestand-tabletYahoo is druk bezig om een concurrent voor Flipboard te maken. De app zal Livestand gaan heten en zal aanstaande woensdag worden onthuld, tijdens een persbijeenkomst op het hoofdkwartier van Yahoo in Sunnyvale. Yahoo’s Blake Irving organiseert die dag een persbijeenkomst. Eerder vertelde chief product officer Irving al tijdens een bijeenkomst in Europa, dat er een opzienbarend product aankomt. Livestand wordt neergezet als dé game-changer voor de uitgeefbranche. In februari werd er voor het eerst over gesproken. Livestand is een HTML5-gebaseerde oplossing waarmee uitgevers hun mediarijke content kunnen publiceren. Het is bedoeld voor tablets en smartphones.

Vooral tijdschriftuitgevers zouden erdoor gecharmeerd moeten raken. Grote pluspunt is dat het onafhankelijk van het platform is, in tegenstelling tot Apple’s Newsstand (Kiosk). Je bladert horizontaal door de artikelen, waarbij er rondom de content advertenties kunnen verschijnen. Graphics, video’s en tekst verschijnen op elk platform op dezelfde manier, ongeacht of het iOS of Android is. “Dat is wat elke uitgever op de planeet probeert te doen”, meent Irving. Bovendien leert Livestand van je voorkeuren, zodat je tijdschriften te zien krijgt die op jouw interesses zijn afgestemd. Tegen adverteerders vertelt Yahoo dat de content is voorzien van “big, bold, eye-catching ads”. Ook die passen zich aan het gedrag en de voorkeuren van de gebruiker aan, zodat een “personalised brand experience” ontstaat.

In de VS gaat Livestand dit najaar al van start; Europa moet daarna in 2012 volgen. Yahoo lijkt misschien op sterven na dood te zijn, maar ze hebben nog wel steeds 700 miljoen gebruikers wereldwijd. Overigens is ook Google druk bezig om een eigen Flipboard-concurrent te maken, met de naam Propeller.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 12:09
Categorie Kiosk
Onderwerpen flipboard, horloge, magazine, tijdschriften, yahoo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.