WordPress voor iPhone en iPad krijgt push notificaties

WordPress voor iOS heeft een update naar versie 3.0 gekregen. Daarin zijn push notificaties toegevoegd, kun je via een veegmechanisme reacties modereren en is de performance verbeterd.

wordpress-ios-3-0-swipe-to-moderateDe WordPress-app voor iPhone en iPad heeft vannacht een update gekregen. De gratis app is nu in versie 3.0 beschikbaar, met als belangrijkste verbetering de ondersteuning voor push notificaties. Ook zit er voortaan een moderatiebalk voor reacties in de app (zie afbeelding hiernaast). Je kunt deze in beeld krijgen door met je vinger over een reactie te vegen. Als we de ontwikkelaar mogen geloven verbetert de update ook sterk de performance, vooral op de iPad. Bij de ondersteunde talen zijn Taiwanees, Hongaars en Pools toegevoegd. WordPress is een van de populairste blogplatformen ter wereld en met de app kun je zowel je zelfgehoste blog als de blogs op WordPress.com beheren.

Volgende maand komt er alweer een volgende update aan. In WordPress 3.1 voor iOS zijn schuivende panelen, statistieken op de iPad, meerdere postformaten en een uitschuifbaar menu voor iPhone en iPod touch te vinden.

In de update die nu is verschenen zijn 44 bugs en crashproblemen opgelost. Wil je meewerken om de app nog verder te verbeteren, dan houdt niets je tegen: het bedrijf achter WordPress roept iOS-experts op om zich te melden. Ze willen meer nadruk gaan leggen op de mobiele apps en de iOS-app is daarin een belangrijke schakel. Via de hierboven genoemde website kun je precies volgen aan welke functies en verbeteringen worden gewerkt en welke prioriteit ze krijgen.

wordpress iphone ipad

De push notificaties zijn vooral handig voor blogs waar af en toe reacties binnenkomen. Als beheerder van een WordPress-website krijg je een waarschuwing als er een nieuwe reactie is geplaatst. Dit is optioneel; je kunt de push notificaties ook uitzetten, bijvoorbeeld als je een website hebt zoals iPhoneclub, waar binnen een uur soms tientallen reacties binnenkomen (vooral als we over de nieuwste firmware-update schrijven). De nieuwe moderatie-veegfunctie maakt het makkelijker om onderweg reacties te modereren: je veegt met je vinger over een reactie en kunt deze meteen als spam markeren of goedkeuren. Ook worden nieuwe reacties met een kleur gemarkeerd, zodat je ze sneller kunt herkennen.

Downloaden: WordPress (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2012, 12:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen weblog, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.