Wordfeud verboden in café Zwolle

Café Hete Brij heeft het spelen van woordspelletje Wordfeud verboden. Het spel zorgde ervoor dat klanten amper nog met elkaar of het personeel praatten.

Hetebrij WordfeudIn Zwolle is Wordfeud, het online Scrabble-spel voor onder andere de iPhone, een flinke hype. In café Hete Brij wordt het spel massaal gespeeld, tot op een punt dat er nog maar weinig anders gebeurt. Eigenaar Elles Hetebrij heeft daarom een verbod op het digitale woordspelletje in de bar opgelegd. Wil je het spel wel spelen, dan kun je beter een andere horeca-gelegenheid opzoeken.


Het woordspel heeft een groot deel van de vaste klanten in zijn greep, met de nodige gevolgen voor de gezelligheid in het café. Elles Hetebrij vertelt aan regionale krant De Stentor dat soms de hele bar vol zit met Wordfeud-spelers. Dan wordt er nog maar zelden met andere klanten gesproken, laat staan de barman.

Bij een bezoek aan Hete Brij word je nu begroet door een groot krijtbord dat het spelen van Wordfeud verbiedt. Maar niet alleen op deze manier hoopt de eigenaar het spel te verbannen. Klanten die het alsnog spelen worden door het personeel aangesproken. Hartstikke redelijk, vindt Elles Hetebrij:

Als je ‘op je eigen kleine eilandje’ dat spelletje wilt spelen, ga je maar lekker thuis spelen. Hier zit je in een bruin café waar het gewoon gezellig moet zijn. Als iedereen dan met elkaar of met vreemden, zwijgend woorden probeert te bedenken en te leggen, dan blijft er van de gezellige interactie niets meer over.

Dit is niet de eerste keer dat Hete Brij mobiel gebruik probeert te stoppen. Vier jaar geleden legde de bar nog een verbod op het bellen met een mobiele telefoon. Iets dat inmiddels weer gewoon is toegestaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 september 2011 om 13:36
Onderwerpen
,
Categorie
Games
46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.