Wie ben ik?: bekend familiespel op de iPhone

Het familiespel Wie ben ik? is nu op de iPhone, iPod touch en iPad te downloaden voor nog geen euro. De app kan tegen de computer en tegen een mens worden gespeeld, waarbij je het apparaat doorgeeft.

Wie ben ik HD iPad iPhone iPod touchEen simpele aanbieding heeft ervoor gezorgd dat het onlangs uitgebrachte spelletje Wie ben ik? op de iPhone een grote verkoopspurt heeft gemaakt. Het spel bestormt de Nederlandse App Store en staat daarin momenteel zelfs op plek twee van de best verkochte apps. In het spel krijg je allebei een kaartje met een persoon erop. Door vragen te stellen als ‘heeft de ander een bril?’ en ‘heeft ie een snor?’, raad je welke persoon de ander heeft staan. Wie de persoon van de tegenstander als eerst raadt, wint het spel.


Je kan Wie ben ik? spelen tegen de computer en tegen iemand anders. In de laatste spelvariant geef je de iPhone of iPod touch door aan je tegenspeler, die dan aan de beurt is om een vraag te stellen en personen die niet aan het antwoord voldoen, weg te tikken op zijn scherm. Wie ben ik iPhone screenshotHet spel is (nog) niet online te spelen, maar je prestaties worden wel bijgehouden in Apple’s GameCenter.

In Wie ben ik? stel je de vragen aan de hand pictogrammen aan de linkerkant van het beeld. Als je de vragen in een categorie al hebt gesteld, komt er een groen vinkje achter te staan zodat je weet dat je een vraag niet twee keer stelt. Als je denkt te weten wie de ander heeft staan, druk je op de Raad-knop en wijs je een poppetje aan. Heb je het goed, dan win je. Als je wint tegen de computer, speel je bovendien een extra persoon vrij. Standaard zijn er 24 geanimeerde personages en je kan er nog 11 vrijspelen.

Wie ben ik? is een universele app voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het synchroniseert automatisch de vrijgespeelde personen op je andere apparaten. Wie het wil downloaden kan maar beter snel zijn: het gaat om een onofficiële versie van het spel en bovendien is het slechts tijdelijk in de aanbieding.

Downloaden: Wie ben ik? HD (tijdelijk €0,79, was €2,39, universele app)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.