iOS game-update: Pixel People is Game van de Week, Zombie Road Trip en SlotZ Racer 2 HD

Pixel People is de nieuwe Game van de Week voor iPhone en iPad. Daarnaast is Zombie Road Trip een variant op het populaire Earn to Die.

GU VR Pixel People header iPhone iPadHet is jammer dat het gloednieuwe bouwspel Pixel People niet bij iedereen lijkt te werken. We kunnen er nog geen lijn in bespeuren waarom het niet goed gaat, maar wij zijn inmiddels verknocht aan het pixelkindje van Sim City en Doodle God en roepen hem ondanks de problemen tóch uit tot Game van de Week. Zombie Road Trip is daarnaast een gratis game waarin je zombies omver rijdt en stunt en in SlotZ Racer 2 HD kan je met vier spelers racen op één iPhone!

Zombie Road Trip of Earn to Die?

GU VR Zombie Road Trip iPhone iPadEarn to Die is al even een van de populairdere betaalde games in de Nederlandse App Store. Laten we even beknopt beschrijven wat je erin doet: zombies omver rijden met je auto, geld halen, auto upgraden, meer zombies omver rijden met een betere auto en meer geld halen. Dan kijken we nu even naar het nieuwe Zombie Road Trip. Eens zien. Zombies omver rijden met je auto, geld halen, auto upgraden, meer zombies omver rijden met een betere auto en meer geld halen. Nee, het spelletje verdient geen originaliteitsprijs om het maar eens zacht uit te drukken. Twee verschillen: Zombie Road Trip ziet er wat vrolijker uit, voor wat het waard is voor een spelletje met zo’n thema. Das één. De ander is dat deze game gratis te downloaden is. In de app-omschrijving staat dat dat vandaag geldt, maar ook bij de introductie voor vandaag, was het al gratis. Dus dat kan wel langer standhouden. In de rij-actie maak je gebruik van een knop om links- en rechtsom te balanceren en zo houd je de auto overeind en in snelheid om groene ondoden te overrijden. Het liefst zweef je een beetje met je kar, zodat je meteen op het hoofd kan richten. Voor een headshot krijg je namelijk meer geld. Zal dit ook een succes kunnen worden?
Downloaden: Zombie Road Trip (gratis, universeel, iOS 5.0+)

SlotZ Racer 2 HD: racen met één knop

GU VR SlotZ Racer 2 HD iPhoneHet was een van de ultieme jongenscadeau’s vroegah, zo’n zwarte baan met raceautootjes en een stekker. Na twee uur spelen verloren de autootjes contact met de baan en stond je hond op de baan waardoor je een bocht of wat weg kon gooien, maar toch: mooi spul. SlotZ Racer HD is een echte slot-racing game op iPhone en iPad en hanteert het principe van scherm indrukken om te versnellen met je autootje dat standaard ín de baan zit. Zo voorkom je uit de bocht te vliegen en dat je tegelijk botst met andere even snelle autootjes. SlotZ Racer 2 HD telt 31 tracks waarop je de snelheid dient te doseren en als je daarmee klaar bent, ga je gewoon verder met de leveleditor in het spel. Gemaakte tracks kan je delen met vrienden en bovendien huist het ‘racespel’ ook nog een multiplayer voor vier personen op hetzelfde apparaat. In gedeeld scherm! Wel een beetje priegelig op de iPhone… Een online multiplayer is echter ook nog in de maak, en tot die tijd kan je je online ook nog vermaken met de banen van anderen en het vergelijken van racetijden op de tracks. Genoeg te doen dus. En de autootjes blijven het doen.
Downloaden: SlotZ Racer 2 HD (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Pixel People

Game van de WeekNu hebben we wel eens gehad dat we naar bed gaan en opstaan met een spelletje waarin je een dorp bouwt. Maar als we het spel oppakken, leggen we het na de verplichte handelingen dan keurig weer terug tot de volgende sessie. En dat… allemachtig wat is dát lastig in Pixel People. Het nieuwe pixelstijl-spelletje houdt je namelijk constant bezig. Je hebt net het volgende gebouw neergezet in je stad en je kan alweer op de werkgelegenheden tikken om er geld van te innen en ze weer aan het werk te zetten. En voordat je een nieuwe inwoner een beroep toewijst, is er weer een verliefd stelletje in een van je huizen waar je op wil tikken om een bonus te krijgen. Pixel People is de ultieme bezigheidstherapie op een doodsimpel principe: bouw huizen, lok inwoners, geef inwoners een beroep en bouw hun werkgelegenheden. En dan opnieuw. Het creëren van nieuwe beroepen is een trucje op zich: daarvoor put je uit de beroepen die er al zijn en combineer je er twee om een nieuw beroep te maken. De grootste zorg is na een tijdje dat je geld moet sparen om het land uit te breiden zodat je verder kan bouwen. Je hoeft er geen cent voor te betalen en verder bouwen wil je, want Pixel People geeft je totale vrijheid om alles oneindig opnieuw neer te zetten, te verven en te verbouwen. Misschien is dat wel de grootste bezighouder van allemaal: het maken van de perfecte pixelstad.
Kanttekening: helaas lijkt Pixel People het niet overal goed te doen. We hopen op een snelle update.
Downloaden: Pixel People (gratis, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=XPqKgbM8hlk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 18:25
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.