Wettenpocket: minister Plasterk brengt wetten-app voor iPad uit

In Wettenpocket voor iPad, een nieuwe app van de Rijksoverheid, kun je allerlei wettenbundels downloaden en bekijken in een overzicht.

lancering wettenpocketMinister Plasterk ​van Binnenlandse Zaken heeft vandaag het nieuwe Wettenpocket bekend gemaakt, een iPad-app waarmee gebruikers alle nationale en decentrale wet- en regelgeving kunnen raadplegen. In de app kun je allerlei bundels downloaden, waarin alle informatie over een bepaald wetsonderwerp bij elkaar staat. Deze informatie loopt uiteen van van beleidsdocumenten tot jurisprudentie en parlementaire geschiedenis. De app werd tijdens het Symposium Probleemoplossend Procederen gelanceerd.


Wie de app opent begint met een scherm vol lege vakken, waarin bundels kunnen worden geplaatst. Zoeken naar bundels doe je door op Bibliotheek te tikken. Hier vind je meer dan 3000 bundels aan informatie, die variëren van de Drank- en Horecawet tot boek 1 van het Burgerlijk Wetboek. Via een gedetailleerde zoekfunctie kun je zoeken naar de regelgeving voor de situatie die op jou van toepassing is.

wettenpocket overzichtAls je de geschikte bundel hebt gevonden tik je op downloaden en verschijnt de bundel in jouw overzichtsscherm. De bundels zijn afkomstig van wetten.nl en bevatten alle wet- en regelgeving geordend rond wetsfamilies. Daarnaast vind je in de documenten ook alle decentrale regelgeving van provincies, waterschappen en gemeenten.

Downloaden: Wettenpocket (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 17:47
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen overheid, wetten
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.